Oefen: Zwaagwesteinde C1 – Frisia C2 2-3 (0-2)

Zaterdag 5 September 2015


Na het vervelende en zeer ruime verlies vorige week tegen Hoofdklasser Foarut/Dronrijp C1 stond voor ons vandaag de voorlaatste oefenwedstrijd tegen Zwaagwesteinde op het programma. Ik zal jullie als lezers nu alvast even informeren dat ondergetekende vandaag moest optreden als vlaggenist en dus niet de kans heeft gehad om alle details bij te houden maar toch wel genoeg informatie heeft opgeslagen om een verslag mee te schrijven. Om 10:30 werd er afgetrapt op  het mooie complex van de tegenstander

Vanaf het begin werd duidelijk dat Frisia de beter voetballende ploeg was maar het leverde nog niet echt grote kansen op.. Er werd goed gecombineerd en ook het verdedigende aspect werd niet vergeten want het hele team zag er goed georganiseerd uit en daardoor had Zwaagwesteinde eigenlijk vanaf het begin moeite met de druk die Frisia zette, de doeltrappen werden helemaal vastgezet en de keeper wist zich hier geen raad mee, dit resulteerde in veel lange ballen die door de Frisianen al vroeg onderschept werden. We speelden vandaag met een echte ‘nummer 10’ en Thomas vulde deze rol uitstekend in, hij was veel aanspeelbaar en was bij het druk zetten ook een van de regisseurs die er voor zorgde dat we allemaal goed stonden.

Op een gegeven moment werd er bij Zwaagwesteinde achterin balverlies geleden en kwam Almer in scoringspositie, waar het vorige week nog wel eens aan scherpte ontbrak was hij vandaag messcherp en schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen, 0-1. Alhoewel het spel zeer enthousiast was, was het bij tijd en wijle toch ook wel erg slordig en werden er veel onnodige ballen ingeleverd maar eigenlijk werden deze ballen meteen wel weer terug veroverd. Het verdedigingsduo Raywan en Ayoub straalde rust uit en losten veel problemen voetballend op, ook Julius was hierin belangrijk omdat hij vaak zorgde voor wat rust achterin door als aanspeelpunt te fungeren als onze verdedigers in moeilijkheden kwamen.

Frisia bleef hartstochtelijk spelen en de passing was dan niet altijd even secuur, we kwamen wel op een 0-2 voorsprong, Tristen speelde Almer aan die knap ruimte vond voor een schot en de bal wederom klinisch binnenschoot. Tot aan de rust gebeurde er eigenlijk niet zo gek veel maar werd het voor de technische staf van C2 wel duidelijk dat wij hier de betere ploeg waren. Nu was het echter zaak dat we gedisciplineerd bleven spelen en geen gekke dingen gingen doen, dit werd in de rust nog even benadrukt. Ook waren er nog een paar schoonheidsfoutjes want het middenveld was soms nog te enthousiast in de aanval waardoor er in de omschakeling teveel ruimte lag tussen de aanval en de verdediging wat weer voor gevaar kon zorgen voor ons doel, iets wat je als ploeg natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen.

 

Remco verving Xander in de rust en Delano mocht zijn opwachting maken in plaats van de uitstekend spelende Almer. Dit hield in dat Tigo naar de spits ging en Delano als vleugelflitser ging spelen. In het begin van de tweede helft leek het wel alsof al het goede en alle scherpte uit de eerste helft was verdwenen want het spel was weinig overtuigend en er werden veel te veel slordige en onnodige fouten gemaakt.

Het matige begin resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer van Zwaagwesteinde, een diepe bal viel tussen Tom en Julius in en deze keken eigenlijk allebei elkaar aan zonder iets te doen, de spits van Zwaagwesteinde maakte dankbaar gebruik van deze twijfel en bedacht zich geen moment: 1-2.  Niet heel veel later kwam Zwaagwesteinde zelfs op gelijke hoogte na een misverstand in de verdediging en een belabberde inspeelbal, wederom een cadeautje dat dankbaar werd uitgepakt: 2-2. Dit was erg jammer want het was totaal onnodig, en als het dan ook nog tweemaal op een knullige manier gebeurt is het al helemaal teleurstellend. Enfin, niks meer aan te doen, we moesten de rug rechten en laten zien dat we sterker terug konden komen na deze twee tegenslagen. Er zijn mij geruchten ingefluisterd dat het vorig seizoen na een tegenslag nog wel eens helemaal in wilde storten, terwijl dit seizoen juist meerdere keren is aangetoond dat het team graag wil en kan blijven voetballen na een tegenslag.

Ook vandaag bleken we mentaal weer zeer sterk want uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 2-3 na een actie van Thomas, die de geweldig spelende Tristen vrijspeelde, Tristen bedacht zich geen moment en schoof de bal onder de keeper door, wat dus uiteindelijk genoeg bleek voor de overwinning. Een leerzame wedstrijd waar toch ook zeker vertrouwen uit kan worden gehaald want het zag er bij vlagen gewoon heel goed uit, we gaan met vertrouwen richting de laatste oefenwedstrijd aanstaande maandag 7 september tegen Warga/WWS en ook hoe dan ook met opgeheven hoofd de competitie in.

de leider

 

 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia