Erica 2 - Frisia 2 1-2 (0-0)

Zondag 6 september 2015

 

Erica 2 de ploeg die vorig seizoen nog 6e eindigde in de reserve Hoofdklasse en  door velen als dé favoriet in deze wedstrijd gezien, heeft zijn eerste wedstrijd in de reseve Hoofdklasse verloren. De Frisianen versloegen in Erica de plaatselijke SC Erica 2 met 1-2 en staat op een 3e plaats in de competitie.

Voor de vroege zondagmorgen (10.00 uur aanvang) stonden er een paar toeschouwers klaar voor een leuke pot voetbal.  De Frisianen begonnen stroef en het was aftasten wat Erica in huis had. Na 15 minuten uitgeraasd te zijn zakte Erica in, omdat de Frisianen het heft in handen namen. Erica kwam met de rug tegen de muur te staan toen de Frisianen een paar goede kansen kregen om op voorsprong te komen. Het was dan teleurstellend dat de 1 op 1 kansen om zeep werden geholpen. De vlam sloeg in de pan toen  na 37 minuten spelen Willem een gele kaart kreeg en de Erica spelers en begeleiding er heftig op reageerden. Het was niet meer dan een gele kaart, maar de toon was gezet. Beide ploegen gaven mekaar geen cadeautjes. Ruststand derhalve 0-0.

 

Kort na de rust kwamen de Frisianen via Danny op 0-1 (steekpass Willem). Erica kan in de 59e minuut wat terug doen, maar doelman Mitchell toonde een goede indruk.
Over en weer kansen waar na 61 minuten voor de 2e keer de vlam in de pan slaat als nieuwkomer Alejandro de bal speelt, maar daarin een tegenstander meeneemt, gele kaart. We zijn de meer controlerende ploeg op dit moment,  maar Erica schoot vanuit het strafschopgebied 67e minuut op de paal. De nummer 6 van Erica werd op geel getrakteerd na een charge. Op zich was de wedstrijd sportief, want beide ploegen probeerden de winst te pakken en hadden daar veel voor over maar hadden ook respect voor mekaar. De vele kansen die de Frisianen daarna kregen en niet benutten is te wijten aan ongeconcentreerdheid of te snel willen. Het had in de laatste 15 minuten moeten uitlopen naar minimaal 0-3, maar het bleef beperkt tot

0-1. Hierdoor bleven de Erica spelers erin geloven, maar zagen toch dat de stand door de Frisianen werd vergroot naar 0-2 door een fantastisch afstandschot vanaf de zestien meter door Jort. De Erica keeper had het nakijken en zag de goed geschoten  bal in de kruising belanden. Met nog een paar minuten spelen niets aan de hand. Blijkbaar dachten de Frisianen dat ze er al waren, maar dat was nog niet zo. Erica weet door onoplettendheid in de Frisia verdediging de 1-2 te scoren en bracht de spanning terug. Er was na de 0-2 niets aan de hand want de wedstrijd kon zo uitgespeeld worden. Keeper Mitchell die vlekkeloos keepte bracht de Frisianen in de laatste minuut nog het schrik op het lijf  door een aanvaller te willen uitspelen, maar verslikte zich hier. Gelukkig verprutste Erica deze kans en bleef de eindstand in het voordeel van de Frisianen.
 

Met wat meer precisie en beleid zou Frisia een hogere uitslag hebben genoteerd.
Als nieuwkomer een mooie overwinning en kunnen we blij naar de ranglijst kijken. 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia