Lac Frisia 7 – vv Bergum 3 0-0

zondag 6 september 2015

In een rommelige wedstrijd werd op een herfstig sportpark aan “De Magere Weide” te Leeuwarden, een spannende 0-0 afgewerkt. Hoewel men ervan uit ging dat het “slechts” om Frisia 7 ging, kwam men er bij Bergum ook achter dat men tegenover een hechte vriendenploeg kwam te staan. Door het regenachtige weer werd uitgeweken naar een kunstgrasveld. Het natte kunstveld zorgde ervoor dat ballen veelal doorschoten, hetgeen het spel en het kijkplezier niet ten goede kwamen. Vandaar een rommelig spelbeeld. In aanvang kon Frisia beter uit de voeten met het kunstgras. Een beter en makkelijker combinerend Frisia stond tegenover een Bergum, dat met extra inzet en energie tegenwicht probeerde te geven. Met name bij enkele individuele acties van een aantal middenvelders, die diep in de verdediging van Bergum doordrongen, werd veel onrust in de Bergumer defensie veroorzaakt. Aan de andere kant kreeg Bergum ook twee mooie kansen. Met een boogballetje van Teun de Jong zorgde hij ervoor dat Hidde Bakker een hele mooie vrije schietkans kreeg, maar op het nippertje miste. Een andere kans  betrof een harde kopbal van Sytse Loonstra van dichtbij, die de Leeuwarder keeper met een voortreffelijke reflex uit de goal hield.

Voor Frisia was het jammer dat zij het verzorgde spel van het eerste half uur niet konden volhouden, hetgeen tot gevolg had, dat Bergum aan het einde van de eerste helft de overhand kreeg en nog enkele mooie kansen wist te scheppen. Na de rust kon Bergum zijn goede spel niet voortzetten en Frisia startte wederom beter combinerend dan Bergum, waarbij sommige Bergumers de tol moesten betalen voor hun inzet in de eerste helft.

Een sterker Frisia zorgde nog voor enkele dreigende momenten, waarbij één keer de teruggekomen linkbuiten, Jan Hoekstra ternauwernood een doelpunt wist te voorkomen. De aanvalskracht van Bergum nam steeds meer af en sporadisch kon men nog een uitval forceren. Een goede mogelijkheid ontstond nog wel, toen de uitgebluste Sytse Loonstra net een teenlengte tekort kwam om een lage scherpe voorzet af te ronden. Ook Geale Bosgra kon met een schot op de deklat geen potten meer breken. Voor Bergum was het daarom een geluk dat zij vandaag konden leunen op een prima achterhoede. Als overall conclusie van jullie reporter, geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een wedstrijd die door de spanning ruimschoots gecompenseerd werd. Het bleef 0-0, waarmee men bij Bergum waarschijnlijk een hoger tevredenheidsgehalte gevoeld zal hebben als bij Frisia.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia