Frisia MC1 – FVC MC1 (2-1) 6-1

MC1 WINT 1E COMPETITIEWEDSTRIJD

 

Na de 6-1 overwinning in de 1e bekerwedstrijd vorige week, stond voor vandaag de 1e competitiewedstrijd op het programma. Een wedstrijd tegen FVC MC1, een team met een aantal dispensatiespeelsters (MB). Hierdoor was hun dug-out goed gevuld. De MC1 was voor vandaag compleet met een aanvulling van Ramona uit de MD1.

In verband met de vele regen die vrijdag was gevallen werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld.

De meiden gingen sterk van start. Ook FVC speelde sterk. Na ongeveer 5 minuten was de stand 2-0 in het voordeel van Frisia door doelpunten van Nina en Britt. Vlak na de 2-0 werd de 2-1 gemaakt door FVC. Een leermomentje. De 1e helft hadden we soms het geluk mee want FVC had ook op voorsprong kunnen komen, maar ook aan onze zijde waren er kansen om te scoren. Er werd in de 1e helft niet meer gescoord  en met een 2-1 voorsprong gingen de meiden de rust in.

 

De 2e helft was duidelijk voor de Frisia-meiden. Frisia vergrote de voorsprong met 2 doelpunten van Nina. De 5-1 werd gemaakt door Dagmar. Door goed doorgaan kon Britt vanaf de achterlijn de bal naar Dagmar spelen, die resoluut de bal in de touwen schoot. De meiden bleven druk houden en duels werden aangegaan. FVC kon enkele kansen creëren maar die konden niet worden omgezet in tegendoelpunten. Tegen het einde van de wedstrijd wist Nina de eindstand door een afstandsschot te bepalen op 6-1.

Een wedstrijd vol duels, kansen, leermomenten en wat niet meer. Voor de toeschouwers zeker leuk om naar te kijken zeker omdat dit voor MC-meiden de 2e wedstrijd op groot veld was.

 

Volgende week gaan we op bezoek bij Leovardia MC1

 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia