SJO Warga/WWS C1 – Frisia C2 1-11 (0-6)

Maandag 7 september 2015

 

Om de voorbereiding af te sluiten stond er op deze maandagavond nog een wedstrijdje tegen de C1 van de SJO Warga/WWS. Een uitwedstrijd maar wel vrij dichtbij Leeuwarden, en het werd een hele mooie voetbalavond voor de heren van C2, publiek en begeleiding. Helaas was Roeland er vandaag niet bij in verband met schoolkamp, Xander was ziek, Ayoub had andere verplichtingen en Jared was nog geblesseerd. Met een selectie van 13 man reisden we af naar Warga. We waren erg blij dat Nizar uit C1 vandaag ook met ons mee deed en een sterke wedstrijd speelde.

Frisia begon zoals eigenlijk altijd furieus maar dit leverde pas na 9 minuten een grote kans op voor Tigo die zelf de bal veroverde en alleen op de keeper af kon maar helaas naast schoot. 3 minuten was het wel raak, Almer was scherp op een te korte terugspeelbal, waarna hij koelbloedig het leer tegen de touwen schoot, 0-1. Eigenlijk domineerden de Frisianen de gehele wedstrijd en in de 16e minuut maakte Sven de 0-2 na een fantastische steekpass van een heel erg goed spelende Thomas. Het leek wel alsof we vleugels kregen want er werd gewoon heel goed gevoetbald, er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte achter de verdediging en het regende geweldige steekpassen. Almer kon in de 19e minuut zijn tweede goal maken, en wat voor een, Tristen zette goed druk en veroverde de bal, vervolgens gaf hij de bal aan Almer die de bal belachelijk hard en zuiver strak in de hoek schoot, 0-3. Frisia bleef veel kansen krijgen maar was met het afstraffen van die mogelijkheden niet zo meedogenloos als het bij de eerste drie goals was.

Pas in de 27e minuut mocht iedereen met een Frisia hart weer juichen, want Tigo zag Thomas staan in het doelgebied, hij gaf de bal voor en Thomas kopte goed binnen, 0-4.  Drie minuten later was het weer de beurt aan Almer, die met een goeie kopbal na een assist van Thomas zijn hattrick completeerde, 0-5. Het spel was af en toe echt om van te smullen, vooral met veel diepgang vanuit het middenveld wisten de Frisianen hun tegenstander helemaal kapot te spelen. De verdediging en Julius hadden eigenlijk een niet al te grote rol in het geheel, maar ze speelden allemaal zeer degelijk, goed georganiseerd en maakten geen fouten. Eigenlijk was er maar een enkel verdedigend hoogtepunt en dat was een keiharde maar magnifieke sliding op de bal van Nizar, die hiermee een gevaarlijke aanval om zeep hielp. Vlak voor het rustsignaal werd Almer nog maar eens in stelling gebracht en bedacht zich geen moment, met zijn vierde goal maakte hij de 0-6 voor Frisia.

 

In de rust werd er gewisseld, Raphael verving Tristen, waardoor Tigo naar de linksbuiten ging. In tegendeel tot vorige wedstrijden begon Frisia nu meteen goed aan de tweede helft met dreiging via een stift op de lat van Thomas die goed in stelling werd gebracht door een subliem spelende Almer, maar helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Meteen vanuit de opbouw van SJO Warga/WWS kregen we een tegendoelpunt te verwerken, een fabuleus afstandschot van toch zeker 35 meter vloog over doelman Julius heen in de bovenhoek, 1-6. Delano gaf aan zich goed te voelen en dus kwam hij in het veld, dit hield wel weer een positiewisseling in, want Thomas ging naar de kant, Raphael ging op 10 voetballen en Delano kwam op zijn vertrouwde plek op rechtsbuiten.

Aan het spel van de Frisianen mankeerde helemaal niks, de 1-7 werd gemaakt door Sven, na weer een goeie assist van Almer. Natuurlijk als je als team zoveel scoort in zo’n korte tijd wil je ook de dubbele cijfers halen en dit kwam weer wat dichterbij na een heerlijke steekbal van Luca, die uitmuntend speelde vandaag, op Almer, die Sven in scoringspositie zag staan en de bal keurig afgaf, Sven maakte geen fout en schoot de 1-8 binnen. Slechts twee minuten later scoorde Frisia de 1-9, Delano werd op snelheid weggestuurd door Raphael, na een goede actie vond Delano de vrijstaande Almer en voor hem was het een koud kunstje om zijn vijfde van de avond te maken. Er werd nog een keer gewisseld, Tristen kwam nog op de linksbuiten voor het laatste kwartier en dit leverde vrijwel meteen een goal op, een lange bal werd doorgekopt door Almer op Tristen, die pas net weer in het veld stond, maar wel koelbloedig de 1-10 binnen schoot. Het slotakkoord was voor Raphael, die met een droge knal in de hoek ook zijn doelpuntje kon meepikken, en hiermee de eindstand op 1-11 bepaalde.

Natuurlijk is het geweldig om met zo’n ruime overwinning op zak richting de derby van zaterdag te gaan, maar het is wel zaak dat we scherp blijven en niet naast onze schoenen gaan lopen. Voor de technische staf dus nog genoeg werk aan de winkel deze week om de mannen scherp te houden voor zaterdag, maar zo’n mooie overwinning pakken ze jullie niet meer af!

 

de leider

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia