Frisia E1 - GVAV Rapiditas E1 6-2 (2-1)

Frisia E1 wint in felle pot voetbal van GVAV Rapiditas E1

Op een wederom uitverkocht veld B1 traden de matadoren van Frisia E1 deze zaterdag om 11.30 aan tegen de Groningers van GVAV Rapiditas. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal.

De eerste inspectie van de tegenstander leverde het volgende citaat op: ‘Ze zijn wel klein zeg.’ Daar was niets aan gelogen, maar fysiek zegt lang niet alles in voetbal en dat zal later ook wel blijken. Met een volledige groep en een licht aangeslagen Durk (bovenbeen) begonnen we aan de warming-up. Vooraf gehamerd op het feit dat we de eerste thuiswedstrijd in de competitie natuurlijk niet willen verliezen en dat iedere club die ons tegenkomt in deze competitie over ons moet denken van ‘Zo hé, wat een ploeg.’ Ondanks de ruime nederlaag van GVAV vorige week moesten we daar absoluut niet van denken dat we wel even zouden gaan winnen, want dan krijg je meteen de deksel op je neus.

De aftrap. GVAV liet er geen (kunst)gras over groeien en begon fel. Ze zetten snel druk en jaagden fel door op de bal. We kregen weinig tijd om de bal aan de voet te houden en dus moesten we de bal snel rond laten gaan en minder gaan lopen met de bal aan de voet. In een hard en af en toe van beide kanten zelfs gemene helft leken er meerdere wedstrijden te zijn. Zo had Basten het steeds aan de stok met de spits van GVAV en was het incasseren en uitdelen. Het leek af en toe wel wat op judo. Her en der werd een shirtje vastgepakt en werden duels stevig ingegaan. Het was op het randje en d’r over.

Dat gezegd hebbende werd er natuurlijk ook nog gevoetbald en ook zeker op een hoog niveau. De Frisianen vonden na even aftasten hun scoringsdrift weer en na een corner van Thom vloog de bal via Hylke en een verdediger (?) van GVAV in de goal. 1-0. Niet lang daarna kreeg Eldin de kans, hoewel hij een overtreding maakte, hij kwam alleen op de keeper en scoorde rustig in het hoekje 2-0. En hoewel de lust naar meer absoluut aanwezig bleef bij Frisia E1 werden in de periode erna de kansen die er zeker wel waren niet afgerond. Een aloude voetbalwet kwam weer eens uit. Als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel. Niet lang voor rust kwamen de Stadjers terug tot 2-1 nadat de spits de bal beheerst afrondde langs John.

In de rust even bijkleppen. Was de focus wel altijd op het voetbal? Was het niet af en toe teveel een 1 tegen 1 duel die uitgevochten werd? Aan de bal zijn we gewoon erg goed en daar ligt volgens mij onze kracht ook. Die onderlinge duels moeten gewonnen worden en meer niet, geen handen, geen tackles op de man, meer aandacht voor het spel voetbal en minder voor bijzaken. Basten schoof naar links. Boyd kwam centraal achterin te spelen.

GVAV rook zijn kansen en ging na rust met 3 man voorin spelen. Met een zeer gevaarlijke linksbuiten met heel veel snelheid. Koppies moesten dus weer strak staan. Of het te maken had met de omzettingen of met de kwaliteit van de Frisianen (of een combinatie van beide!?) het bleek de beste fase van de wedstrijd voor de thuisploeg. Er volgden prachtige combinaties met één-keer-raken-spel en goals. Door het één keer raken kwamen we steeds voorin in een overtal en met goed overzicht werd dit prima uitgespeeld. De Frisianen beslisten vlak na rust de wedstrijd. Het was Speedy Gonzalez Thom die de 3-1 maakte en daarna was het vrijwel meteen Basten die de wedstrijd helemaal besliste. 4-1. De storm ging weer een beetje liggen. GVAV zakte wat meer terug en de Frisianen werden geduldiger. Uiteindelijk maakte Basten zijn tweede goal van de dag met een afstandschot en schoof Hylke de bal keurig laag in het hoekje. 6-1. De laatste goal was voor de gasten uit Groningen die de eindstand bepaalden op 6-2. GVAV wilde nog wel meer, Frisia vond het wel genoeg en daarmee werd de wedstrijd afgesloten met een 6-2 overwinning.

Wederom een knappe prestatie. De tweede helft was de focus veel meer op het voetballen en zeker in het begin was het schitterend om naar te kijken. We proberen iedere week beter te worden en te leren van elke wedstrijd die we spelen. Volgende week zullen we allemaal 100% moeten geven, want dan spelen we in Nieuwehorne tegen sc Heerenveen E1. We gaan een week keihard trainen en met z’n allen proberen om een mooi resultaat te behalen. We zullen dan net als deze week hard moeten werken, ook tijdens de wedstrijd. Ook de jongens die ik niet noem in mijn verslag hebben allemaal keihard gewerkt en hoewel ze misschien niet scoren, zijn ze verschrikkelijk belangrijk. O ja, nog één ding: we staan bovenaan. Laten we dat volgende week maar tonen.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia