Frisia C1 - SC Genemuiden C1 (1-0) 2-2

Zaterdag 12 september 2015


Frisia C1 heeft in zijn tweede competitieduel van het seizoen in de 2e Divisie D landelijk gelijk gespeeld. De Frisianen kwamen niet verder dan een 2-2 tegen SC Genemuiden C1 en deden zich daarmee tekort. In eigen huis zette Klaas de thuisploeg op voorsprong, waarna de score op had kunnen en moeten lopen.  In de 22e minuut kwam uit een voorzet van Denian zijn ploeg op een terechte 1-0 voorsprong gescoord door Klaas. Na de rust waren de intenties van de Frisianen duidelijk. De voorsprong uitbreiden naar een veilige haven. 

De Frisianen kwamen voortvarend in de 2e helft uit de startblokken en wisten binnen 2 minuten spelen de 2-2 te scoren. Het was Denian die de 2-0 binnen tikte. Waar de Frisianen de kansen niet benutten moest het in de 5e minuut de 3-0 scoren, maar het schot van Jens werd door de Genemuiden keeper gekeerd waarna Klaas kon inkoppen, maar zag de bal niet de doelllijn passeren. Hierna nog legio kansen van Jens, Klaas hielden Genemuiden in de race. Genemuiden kreeg van de scheidsrechter een cadeautje in de 61e minuut  toen het van 40 meter wist te concluderen dat de Frisianen in de zestien meter een penalty hadden veroorzaakt.

Niet terecht maar de bal werd onberispelijk vanaf de 11 meter raak geschoten, 2-1. Eigenlijk uit het niets omdat de Frisianen allang op een ruimere voorsprong hadden moeten staan.
SC  Genemuiden was hierdoor mede door de verder goed leidende scheidsrechter  in het zadel geholpen.

In de 66e minuut een domme overtreding op de zijkant van het veld. Uit deze vrije trap wist Genemuiden wel raad en zag de bal raak ingekopt worden 2-2. Zuur gelijkspel waar een winst verdiend zou zijn geweest. Een wijze les voor de volgende keer. Al met al nog geen wedstrijd in de competitie verloren dat naar meer smaakt.

Complimenten voor de inzet en de drive om te willen winnen. Op naar volgende week uit tegen GVAV Rapiditas in Groningen, dan moeten we weer vol aan de bak.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia