Frisia 2 - FVC 2 (0-0) 3-1

Zondag 13 september 2015

Frisia zondag 2 heeft in eigen huis een verdiende zege geboekt op stadgenoot FVC 2.
Ondanks een compact spelende FVC wonnen de Frisianen vrij simpel met 3-1.
De wedstrijd was amper 9 minuten oud toen Alex een gele kaart pakte. De Frisianen hadden de score al kunnen openen, maar precisie in de afronding en de FVC keeper stonden in de weg. Als de Frisianen met meer beleid hadden gespeeld was de ruststand een ruime voorsprong geweest, maar door niet snel handelen bleven de doelpunten uit. Er moest sneller gehandeld worden en de duels moesten beter aangegaan worden.  Met  handenvol gemiste kansen deden de Frisianen zich tekort en was de ruststand 0-0.
 

De geprikkelde Danny schoot in de 2e minuut van de 2e helft uit een sublieme voorzet van Hidde de  in één keer raak; 1-0. Het is wachten op een ruimere marge, maar kort na de 1-0 weet Jordy met een bekeken pass Jeffrey vrij voor de keeper te spelen, maar deze schiet te slap in. De 2-0 hing in de lucht, maar het werd 1-1. Een onoplettendheidje van verdediging en keeper beland de bal zo voor de FVC spits die zich geen moment bedacht; 1-1. Ruim een 70 minuten spelen kwamen de Frisianen op 2-1, waar weer Hidde met een fraaie voorzet  Jort ter Voort wist te bereiken en weet beheerst binnen te schieten. FVC  moest het hebben van de inzet en lange ballen en was er weinig rust in de ploeg te bespeuren, zodat het amper in het stuk voor kwam. Frisia was de baas, was voorin voortdurend dreigend en zag Jordy bij een van de kansen rakelings naast schieten.

De Frisianen hielden de touwtjes in handen en FVC  werd almaar verder in het defensief gedrukt.
De spanning verdween op slag toen Hidde met een fraaie dribbel de eindstand op  3-1 bracht.


Een terechte overwinning met volgende week een pittig potje in Emmen tegen SVBO die op plek 5 staat met 3 punten uit 2 wedstrijden.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia