Verslag: sc Heerenveen E1 - Frisia E1 4-0 (2-0)

Frisia E1 verliest bij sc Heerenveen E1

Met splinternieuwe truien (de shirtjes volgen nog) kwam de trainer/coach ietwat laat, moet gezegd, aan bij Frisia. Achterop de nummers en namen van de talenten van E1. Uiteraard kreeg leider Sijmen ook eindelijk zijn truitje met zijn initialen voorop. Trots als een pauw (met dank aan IP) vertrok de karavaan naar Nieuwehorne. Zonder de trainer, want die lieten ze staan. Een auto terug om ook A.V. mee te nemen naar Nieuwehorne en keurig op tijd kwam de stoet Frisianen aan op het prachtige complex van Udiros. 

In de voorbereiding werd hier al eens gespeeld tegen dezelfde tegenstander. Toen werd er op een kleiner veld in 3x 20 minuten met 14-3 verloren. Dat was toen, nu is nu. We kenden de ploeg inmiddels een beetje en wisten dat we dit keer wat minder aanvallend moesten gaan spelen. We moesten kort op de man zitten en de thuisploeg van de goal afhouden. Iedereen moest alles geven, anders weten ze het zwakke plekje altijd wel te vinden.

Om 12 uur werd er afgetrapt op het mooie kunstgras met een prachtig nazomerzonnetje. Direct er fel bovenop en laten zien dat we niet onder de indruk zijn. Helaas was het na 2 minuten al 1-0 voor sc Heerenveen na een foutje achterin. Kan gebeuren, koppies weer omhoog en lekker door voetballen. De thuisploeg zocht de aanval, maar de Frisianen waren fel en gedreven. Er volgden wat kansen voor de thuisploeg en ook een afstandsschot van Hylke had er zomaar in kunnen vliegen nadat de keeper ver uit zijn goal was. Het was uiteindelijk sc Heerenveen E1 die op 2-0 kwam. Niet onterecht. Ze waren beter en hadden meer kansen.

Voor rust kwam Eldin nog alleen op de keeper. Hij probeerde de keeper te omspelen maar deze pakte de bal met de handen buiten zijn eigen doelgebied. Er volgde een vrije trap. Hylke schoot de bal, zoals hij dat kan, maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger zo bleek uit de beelden. Camera’s zijn tegenwoordig ook overal. Helaas dus geen treffer en met 2-0 gingen we de rust in.

Een stand die nog mogelijkheden biedt. Na rust proberen wat te creëren. Hij hoeft maar één keer goed te vallen. Verder natuurlijk taakbewust blijven spelen. Na rust was het spel eigenlijk niet veel anders dan voor de rust. De meeste kansen waren voor sc Heerenveen. Keeper John was ook nu weer steeds alert en keepte sterk. De krachten begonnen inmiddels wat weg te vallen door het harde werken en het steeds maar geconcentreerd moeten blijven spelen. Heerenveen besliste de wedstrijd definitief met de 3-0. De Frisianen probeerden het nog wel. Bulldozer Durk kwam nog een keer gevaarlijk mee op en gaf Dennis de kans, maar hij schoot op de lat na een mooie aanval. Zes minuten voor tijd maakte de thuisploeg het helemaal af en werd de 4-0 eindstand op het scorebord gezet. 

Verliezen is nooit leuk en verliezen doet ook altijd pijn. Toch mogen we met z’n allen trots zijn op het feit dat we 50 minuten lang gestreden hebben. Het was misschien niet altijd even mooi, zoals we het ook kunnen, maar tegen zulke goede ploegen moet het soms ook op een andere manier. Wat meer de lange bal en wat meer vanuit de organisatie achterin proberen om tot kansen te komen. Vandaag zat het er niet in en hebben we terecht verloren van een ploeg die beter is dan wij. Dat is absoluut niet erg en we gebruiken vandaag ook gewoon weer als wijze les die we meenemen naar volgende week. Dan wacht de volgende BVO, namelijk FC Emmen. Ook dan zullen we weer slim moeten spelen en zullen we weer met z’n allen keihard gaan werken om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

JD1, TP3, BD4, BdG5, DH6, EC7, DM8, HP9 en TF10 ik ben trots op jullie werklust en inzet. Volgende week staan we er gewoon weer. 

De coach. 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia