wedstrijdverslag Leovardia MD3 - L.A.C. Frisia MD1

Na de eerste derby tegen Nicator gewonnen te hebben volgde vandaag de tweede derby van de stad voor de MD1 aar dan tegen Leovardia MD3 op het Sportpark Kalverdijkje.

De meiden die het vandaag gaan doen zijn Fardau, Tessa, Ramona, Sanna, Alexandra, Zoë, Britt, Lucia en Ellen. Op de vroege zonnige zaterdag morgen zijn alle meiden ruim op tijd op het sportpark Kalverdijkje aanwezig om er wederom een spektakel stuk van willen te maken.

Na de warming-up even inspelen op elkaar en wat aanwijzingen kan de wedstrijd beginnen. Vanaf de aftrap wordt gretig de bal veroverd en ligt de eerste goal gemaakt door Zoë er al in 0-1. Zoals beloofd blijven ze als team voetballen en zien de trouwe supporters leuke combinaties, acties en als beloning doelpunten, 0-2 wederom door Zoë en 0-3 van Ellen.

Vanaf dan is het ook wel duidelijk dat onze meiden het vandaag niet moeilijk zullen krijgen. Na een handvol kansen gaan de 0-4 van Tessa en 0-5 van Alex met een echte spitsen goal erin. Tegen het eind van de eerste helft gaat de scherpte er af maar zonder een moment in gevaar te komen,

Het enige wat Fardau onze keepster te doen heeft gehad was een paar terugspeelballen en af en toe kijken naar de andere wedstrijd naast ons en dat zegt genoeg. De ruststand is dan ook 0-5.

Een 0-5 rust lijkt mooi maar de meiden zijn niet helemaal tevreden en aangezien de kansen hadden dit er misschien wel meer moeten zijn. Ze willen allemaal meer en spreken een doelstelling af om toch minimaal met dubbele cijfers te eindigen, wat denk ik genoeg zegt over de gretigheid van iedereen.

De tweede helft was bijna hetzelfde beeld als de eerste helft en is nog maar net begonnen en de 0-6 van Tessa na een combinatie over heel veel schijven ligt er alweer in. Na redelijk veel kansen van net over tot net naast, corners en mooie afstandschoten komen de 0-7 door wederom Zoë ( haar derde treffer van vandaag ), de 0-8 door Ellen en 0-9 van Britt.

De doelstelling komt al dichterbij en na een paar identieke kansen van Alex op voorgeven van Zoë wordt nummer 10 erin geschoten door Tessa. Doelstelling behaald en klaar zou je denken maar nee, er kunnen nog wel een paar bij. De 0-11 door Britt en kort voor het einde wordt de eindstand bepaald door Alex ( na een prachtige actie ) met 0-12.

Leuk samenspel, teamspirit, enthousiasme bij de trainers, speelsters en ouders, maakt het een feestje om de meiden van de MD1 te volgen.

Volgende week zaterdag staat wederom een spannende stadsderby op het programma dan bij en tegen Leeuwarder Zwaluwen MD1 op Sportpark Nylan.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia