SVBO 2 - Frisia 2 (1-2) 2-2

Zondag 20 september 2015

Frisia en SVBO hebben in een aantrekkelijke wedstrijd in Emmen (Barger Oosterveld) met  2-2 gelijkgespeeld. Frisia handhaaft zich daardoor op de 2e positie in de reserve Hoofdklasse A.  De Frisianen die hun debuut maken in de reserve Hoofdklasse hebben nu uit 3 wedstrijden 7 punten en een doelsaldo van 7 voor en 4 tegen. Met Hidde, Milan en Danny vormde het een sterk aanvalstrio dat vaak voor dreiging zorgde, maar met de vele kansen weinig creativiteit zorgde.

Na 1 minuut spelen had het al raak kunnen zijn maar Hidde zag zijn voorzet net niet door Milan raak geschoten worden. Kort hierna Leon die een 100% kans ietwat te zacht in de handen van de SVBO keeper schiett. Het waren wapenfeitjes, maar na 6 minuten de dikverdiende 0-1 voorsprong. Een sublieme aanval , Douwe die Jort lanceerde en die gaf een perfecte voorzet op Milan die zich geen moment bedacht en hard raak in schoot; 0-1. Dat binnen 2 minuten de stand op 1-1 staat is te wijten aan de scheidsrechter die een zogenaamde handsbal in de 16 meter van Alex wist te bestraffen met een penalty die onberispelijk door SVBO werd ingeschoten; 1-1. Er waren pas 8 minuten gespeeld en het publiek kon ervoor gaan zitten in deze enerverende wedstrijd. De Frisianen namen hierna weer het heft in handen en na 18 minuten spelen een bilknijp moment toen Milan de vrije trap overliet aan Dennis. Deze schoot de bal fraai in de rechterhoek;  1-2.

Hierna was het SVBO dat de druk opvoerde,  maar zag zijn vele kansen gemist worden ook mede door het goede keeperswerk van Mitchell. De slotfase van de eerste helft kwamen de Frisianen goed door en waren er ook kansen. De stand bleef derhalve steken op een 1-2 voorsprong.

 

SVBO begon sterk aan de tweede helft en al in de eerste minuten dwongen ze de Frisianen met de rug tegen muur, maar vooralsnog werd de 1-2 voorsprong vastgehouden.Naarmate de tweede helft vorderde liet SVBO zich meer gelden en scoorde in de 65e minuut de gelijkmaker; 2-2.
Over en weer kansen waar de Frisianen in de laatste 10 minuten hadden moeten toeslaan en zeker kansen had op de 2-3 winst.
Met wat meer beleid hadden de 3 punten mee genomen kunnen worden naar Leeuwarden.
Beide teams bleven steken op een 2-2 gelijkspel.

Volgende week thuis tegen SWZ Boso 2 wat weer een leuk potje kan worden.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia