Frisia 5 kent stroef begin door verdacht geluid Westeinde

Frisia 5 kent stroef begin door verdacht geluid Westeinde

 Zo beste lezers en lezeresjes, de zomer is weer teneinde, het voetbalseizoen is weer begonnen en dat geldt natuurlijk ook voor Het Vijfde. Na een verdiende zomerstop werd er vanaf begin augustus traditioneel weer volop getraind op De Magere Weide. Twee nieuwe leiders en een paar gezellige spelers zijn inmiddels aan het befaamde 5e toegevoegd. Afscheid werd er genomen van  Taap Jerpstra als leider. Hij kon het leiderschap niet meer combineren met werk en zijn nieuwe verkering. Zijn rol is vanaf heden nu beperkt tot speler. Zoal gezegd heeft het Vijfde nu maar liefst 2 leiders; Paul Zeurhardt en Gertonnetje Werkmanslust. Twee toffe knullen vol ambities. Eén daarvan is kampioen worden en wel aankomend weekend. We spraken Gerton en vroegen hem wat zijn verwachtingen zijn van Het Vijfde het huidige seizoen;’ Ik verwacht heel wat wedstrijden dit seizoen, zowel uit en thuis. De wedsstrijden vinden op een nader te bepalen tijdstip plaats en zullen doorgaans in het weekend gespeeld worden. De ene helft spelen we van links naar rechts en de tweede helft van rechts naar links of andersom natuurlijk. Bovendien verwacht ik dat er nogal wat wedstrijden worden afgelast’

‘Maar die wedstrijden worden dan op een later tijdstip ingehaald toch’?’ Eh, ja dat zou zomaar kunnen inderdaad.  Nou in dat geval komen er alsnog een aantal wedstrijden bij’, aldus een van ambities overladen Gerton.

En om kampioen te worden moet er goed maar vooral veel worden getraind. Er werd zelfs zo hard getraind dat de leiders besloten om geheime trainingen in te lassen. Zó geheim zelfs dat de trainers zelf niet eens wisten waar en wanneer er werd getraind. Dit leidde tot hilarische situaties; Voor Rene Dijkstra, al jaren actief in Het Vijfde, was dit ook even wennen. ‘Ik kreeg ineens een meelke van een geheime afzender dat ik moest trene, maar waar en hoelaat stond dr niet bij. Toen bin ik naar mien nieuwe leider fietst op sien nieuwe adres, maar nu bliekt ie oek nog es een geheim huusnummer te heffe. Ellepackstrjitte nr 6 bestond wel, nummerke 8 was geheim en nummerke 10 stond oek duudelijk aangeven. Dat hef ik weer’ Ik bin toen maar naar de Twin gaan, was wel gezellig daar trouwens hoor’. Er is vervolgens gesproken met de nieuwe leiders en anoniem werd er besloten toch maar weer op de vertrouwde woensdag te gaan trainen. Voor nieuweling Koos Fitting was het weer een verademing om de voetbalschoenen uit het vet te halen. Na een jaar sabbatical schreef hij zich in bij LAC Frisia waar hij in een ver verleden ook eens een paar dagen voor voetbalde’ Ik hef altiet al bij een christelijke club wille ballen en dan oek nog lekker op zaterdag. Lekker balle op sportpark Wiarda, en mooi sportpark net buuten Liwadde en voor mij lekker dichtbij, ik neem lekker de tram van half 10, bin ik mooi op tiet, weest wel? Ook met Koos is inmiddels gesproken en hem is duidelijk gemaakt dat LAC Frisia als sinds het bestaan van de club gevestigd is aan de westkant van Leeuwarden, dat het van origine vrij katholiek is en dat de seniorentak op de zondag actief is. Bovendien rijden er bij het ter perse gaan van dit verslag nog immer geen trams.

Ook Robert Jan Wisselaar is een nieuw gezicht binnen de selectie van het Vijfde  Na jarenlang trouwe dienst verruilde hij MKV voor Lac Frisia. Ook hij laat zien nog vele ambities te hebben. Verslaggever Ted van Driel sprak met hem tijdens de jaarlijkse Glazenwassersbeurs in Drogeham.

Wat verwacht jij van het komende seizoen?

‘’Nou, na die laatste cliffhanger had ik dr niet sun goed gevoel bij’

Cliffhanger??”

Ja, hest t niet sien dan? Dr was immers een feeske aan de gang in café de Koning en daar werd behoorlijk veel zopen. Nou hou ik helemaal niet van dat gesuup, geef mij maar een goed glazenwassersboek, maar dat terzijde. Hoe dan oek, dr werd behoorlijk gefeest en t liep behoorlijk  uut de hand. Maxime had ineens verkering met Anton. Ongelooflijk vienst oek niet Ted??Maarre  vergeleke met de vorige cliffhangers viel disse wat tegen. Wel verwacht ik dat Laura en Jef de ruzie weer bijlegge en dat Lucas weer in genade wurd aannomen bij GTST. Tevens ben ik dr  van overtuugd dat Ludo en Janine weer bij mekaar komme en ik hef mie late vertelle dat Arnie weer terugkomt in de serie en ik hef zelfs hoord dat….

Éeh beste heer Wisselaar, sorry dat ik je ffe onderbreek maar wat ik eigenlijk bedoelde is wat uw verwachtingen zijn op sportief gebied bij Het Vijfde het komend seizoen’..

O, bedoelst dat? Nou ik verwacht n heel leuk seizoen, met heel wat wedstrieden, zowel uit as tuus. De wedstrieden zullen wel op n bepaald tietstip plaatsviene denkst oek niet Tedke? En oek verwacht ik dat we de ene helft van links naar  rechts speule en de andere helft van rechts naar links of andersom natuurlijk. Tevens acht ik de kans aanwezig dat dr een aantal wedstrieden aflast worden..

‘Maar die zullen wel op een ander tijdstip worden ingehaald toch?

Eeeh,In dat geval speule we gewoon een paar wedstrieden extra. Maakt mij niet uut hoor, Anja, mien vrouwke, kookt toch altiet’

 

Nou beste lezers en lezeresjes, het belooft weer een fraai seizoen te worden. De zomer verliep voor Stephan ten Hoeve echter minder fraai. Tijdens de bekerwedstrijden begin dit seizoen oogde onze voorstopper wat vermoeid en geirriteerd. Op de vraag hoe dit kwam liet hij zich behoorlijk gaan.

‘Ach, weet je, ik slaap al de hele zomer slecht. Het speelt al vanaf de zomer. Dan word ik ‘s nachts wakker en zie ineens dat mijn vrouw er vandoor gaat op de fiets, en dat voorval herhaalde zich dagelijks. Als zij de behoefte heeft om er s nachts uit te gaan, moet ze dat zelf weten zolang ik er maar geen last van krijg. Nou, dat kreeg ik dus wel en na een paar weken slecht geslapen te hebben vroeg ik haar toch maar eens wat er aan de hand was en waarom ze elke nacht op de fiets ervandoor ging. Ik hoor steeds een vreemd geluid en ik wil weten waar het vandaan komt, antwoordde mn vrouw. Ik geloofde dat natuurlijk niet en vroeg of ze misschien iemand anders had. Het zijn zulke rare tijden nietwaar?. Ze bleef ontkennen en ik besloot de proef op de som te nemen en haar te achtervolgen. Straks lag ze te klaverjassen met onze oud leidert Eric Struikeboom, nou daar word je niet vrolijk van natuurlijk. Ik trommelde ál mijn Frisia 5 vriendjes op en met zijn drieën gingen we m’n vrouw achtervolgen. Maar wat we ook zagen, geen Eric Struikeboom , geen spel kaarten, maar een groep mensen duidelijk zoekend naar een verdacht voorwerp. Nou ja voorwerp, het was meer een geluid wat we niet konden thuisbrengen en tot op de dag van vandaag  is t nog steeds niet geheel duidelijk waar het geluid vandaan komt’ aldus een zichtbaar vermoeide Stephan.

 

Al met al een spannend verhaal en eigenlijk moest het seizoen dan nog beginnen. De bekerwedstrijden die volgden waren niet het succes waarop gehoopt werd. De start van de competitie kende een wat vlotter begin. De wedstrijden tegen Dokkum en St Jacob werden nipt gewonnen (respectievelijk 1-10 en 7-0. Leuke doelpuntjes. Een paar van Koosje  en volgens mij scoorde scoorde Robert Jan ook n paar  keer , maar ook Kniebo Cats, na 12,5 knieleed maakte zijn rentree en niet geheel onverdienstelijk, hij scoorde maar liefst 2x. En dan de wedstrijd van afgelopen zondag thuis tegen het immer lastige St Anna Parochie 4. Superlatieven schieten tekort om deze wedstrijd in 7 a-4tjes samen te vatten, wel kan aangetekend worden dat het ene doelpunt nog mooier was dan het ander, vooral de tweede helft schotelde Frisia 5 het aanwezige publiek( ze waren er alle 6 weer)heerlijk combinatievoetbal voor. Vloeiende combinaties, heerlijke solo’s, een lust om naar te kijken. Terwijl de 1e helft nog wat stroefjes begon. De ruststand van 2-0 was evenwel verdiend. Het waren overigens fantastische siepel-nominatie-waardige doelpunten gemaakt door jan Aldenkramp, die helaas voor deze wedstijd nog niet speelgerechtigd was maar op de spelerspas van de afwezige Taap Jerpstra alsnog mocht spelen alleen dan wel onder de naam Taap Jerpstra. De 1e was een solo vanaf links en met een wippertje bewoog hij de bal over de keeper. De 2e was een heerlijke kopbal. De doelpunten in de 2e helft waren daarentegen van grote schoonheid. Ook het 2e doelpunt van onze vrienden uit St Anna was er één om in te lijsten. Doelpuntenmakers tegen St Anna. Taap Jerpstra 2x, Yde 2x ,Koosje 3x, Stefan p. 1x en Gertonnetje 1x.

 

Komend weekend de kraker  uit tegen het eveneens ongeslagen Buitenpost. Komt allen. Aanvang 10.00.

 

PS Wil jij ook eens een thuiswedstrijd bijwonen van Frisia 5 en beschik jij over een geldig rijbewijs en ben je niet ouder dan 11 jaar, stuur dan een recente cv alsmede motivatiebrief + eventuele referenties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ted van D

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia