Moedig Frisia E1 beloont zichzelf niet met punt(en)

Op een zonnige morgen op de Magere Weide stond de kraker Frisia E1 – FC Emmen E1 op het programma. De Frisianen hadden vorige week hun eerste puntverlies in de competitie opgelopen uit bij sc Heerenveen. De BVO FC Emmen was nog foutloos tot nu toe. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Omdat Dennis in Duitsland was hadden we vandaag maar één wissel, lekker veel speelminuten dus voor iedereen. Om 10.15 uur werd er afgetrapt. Emmen deed veel positiewisselingen gedurende de wedstrijd en dat was even wennen voor de Frisianen. Na een aftastend begin werden daarna de lijnen beter uitgezet. De verdediging zat er erg kort op en dat was mooi om te zien. Duels werden stevig, maar fair ingegaan en Emmen kreeg voorin weinig ruimte. Doordat Emmen wel probeerde veelvuldig de aanval te zoeken kregen we ook veel ruimte voorin en zo konden we in een uitbraak voor rust een aantal keer gevaarlijk worden. Emmen had de grootste kans voor rust, maar Boyd wist de bal net voor de lijn keurig uit de goal te sliden. Het was het toonbeeld van karakter van de Frisianen vandaag. Als team werd er gestreden. Het spel golfde op en neer en de ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Het leverde niet heel veel kansen op en dus gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. De ploegen wilden allebei voetballen en wilden ook allebei winnen. Het leverde een boeiend voetbalgevecht op vol spanning. Eldin kreeg na een goede actie een mooie kans, maar de fantastisch keepende Emmenaar hield de bal er keurig uit. De tweede helft was het spel met name op de helft van Emmen, maar de talentvolle ploeg uit Drenthe was absoluut niet ongevaarlijk en met behendige voetballers mochten we achterin zeker geen ruimte weggeven. De defensie speelde dan ook geconcentreerd en weer zeer solide.

Het zou een wedstrijd worden waarin fysiek een conditioneel veel gevraagd werd van de jongens. Wie had de langste adem? Wie zou de wedstrijd openbreken? Beide teams gingen er vol voor en helaas voor ons Frisianen was de uitploeg die een minuut of 9 voor tijd op 0-1 kwam. Een vreemd balletje vloog er niet al te fraai in, maar hij telt en dus was de ontlading groot bij de gasten.

Hoe zit het met de mentaliteit van de Frisianen? Konden ze het nog opbrengen om terug te komen in de wedstrijd? Uiteraard werden er nu meer risico’s genomen om de 1-1 erin te krijgen. Emmen weerstond de druk en voetbalde zich 5 minuten voor tijd naar een veilige marge. 0-2. Teleurstelling bij de thuisploeg, het had niet gehoeven. Toch lieten de Frisianen in de allerlaatste secondes nog zien dat ze alles over hebben voor een goed resultaat. Een vrije trap van Hylke vloog er in de blessuretijd in en zo was het 1-2. De goed fluitende scheidsrechter Tardy liet nog even doorspelen en Frisia kreeg in de allerlaatste seconde van de extra tijd nog een vrije trap op de middenlijn. Iedereen mee naar voren, behalve keeper John. Hylke bracht de bal in….maar helaas wist de keeper van Emmen de bal weg te stompen. Het was gebeurd. Emmen won na een waar voetbalgevecht met 1-2 op de Magere Weide.

Tranen, teleurstelling…er had meer in gezeten. Toch moet ik iedereen wederom een groot compliment maken. Als team hebben we vandaag alles gegeven en hebben we laten zien dat we meekunnen op een BVO-niveau. We hebben taakbewust gevoetbald en daarbij zijn we ook veel maar aan het voetballen gekomen dan vorige week in Nieuwehorne. Vandaag hadden we meer verdiend, maar in voetbal krijg je niet altijd waar je recht op hebt. Wij kunnen de koppen omhoog doen en vooruit kijken naar de volgende kraker, volgende week in Haren tegen Be Quick 1887, ook een uitstekende ploeg. Ik doe het niet vaak, maar deze week wil toch even een speler belichten die niet zo vaak in de verslagen genoemd wordt, maar die al weken enorm goed bezig is. Bij dezen, Durk je bent echt geweldig bezig en vandaag was je wederom de rust achterin en de tank die niet te passeren is. Voor de rest jongens kunnen we echt trots zijn op wat we hebben laten zien vandaag en met een weekje lekker trainen staan we er volgende week gewoon weer!

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia