Competitie: Frisia C1 - Emmen C1 (3-0) 5-0

Frisia C1 heeft in de 2e divisie D landelijk een simpele 5-0 zege geboekt thuis op Emmen C1. Klaas, die er tot nu toe twee doelpunten maakte, scoorde dit keer 'slechts'  drie keer. 

Voor rust was er veel te beleven en hadden de Frisianen binnen 20 minuten spelen i.p.v. 4-0 voor te staan bleef het steken op 2-0. Het was Quinten die de openingstreffer op zijn rekening nam toen hij goed door Jan Karel in een 1 op 1 situatie werd gebracht met de Emmen keeper en geen moment twijfelde en de 1-0 keurig met een krul wist te bekronen: 1-0. Emmen leek van slag, want moest binnen de minuut de 2-0 incasseren toen een Emmen verdediger na goed afjagen van Klaas zijn fout wist te bestraffen met de 2-0.

De koek was hierna niet op, want  Jan karel had de 3-0 in de touwen moeten koppen maar kopte vrijstaand  hoog over.
Emmen bleef gevaarlijk via hun nummers 14 en 10 en deed er alles aan om een aansluitingstreffer te maken maar beschikt over te weinig scorend vermogen.

De Frisianen stonden achterin prima en op het middenveld werd de 2e bal gewonnen zodat we gevaarlijk bleven in de voorhoede en het was wachten op de 3-0. Die kwam er ook toen in de 32e minuut Klaas na goed doorzetten en Jan Karel in scoringspositie bracht en die maakte koelbloedig de 3-0.

 In de tweede helft werd Klaas nogmaals goed wakker en maakte hij zijn 4e en 5e doelpunt voor de Frisianen: 4-0, 5-0. De 4-0 was een afvallende bal na goed voorbereiden van Stefan waarna Klaas zich geen moment bedacht en de bal hoog over de keeper lepelde: 4-0. De 5-0 was een mooie steekpass van Jens op Klaas die dit buitenkansje goed wist te benutten.

Emmen kreeg nog een rode kaart voor de trainer en nummer 4 te verwerken en moest het de laatste 7 minuten met 10 man uitzingen. Met wat meer beleid zouden de Frisianen uit kunnen lopen naar een hogere score, maar spaarden de Emmenaren. De eindstand bleef 5-0 wat betekend dat de Frisianen op een mooie 5e plaats in de 2e divisie staan.

Positieve was dit keer dat we de nul hielden en een voorsprong niet uit handen gaven. Volgende week uit tegen Schalkhaar bij Deventer dan moeten we er weer vol voor gaan.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia