Leeuwarder Zwaluwen MD1 – Frisia MD1 (0-2) 0-4

DRIE OP EEN RIJ VOOR DE MD1
Op de vroege zaterdag ochtend speelt de MD1 wederom een stadsderby, de derde achter elkaar. Dit maal moesten we op bezoek bij de Leeuwarder Zwaluwen MD1 wat hun eerste wedstrijd knap had gewonnen tegen Nicator met 4-2 na een 0-2 achterstand.

Wanneer de wedstrijd begonnen is voor de eerste helft blijkt al vrij duidelijk dat de gemaakte afspraken bij meerdere meiden niet na wordt gekomen en beginnen sommige meiden toch niet echt geconcentreerd aan de wedstrijd, toch valt de 0-1 gemaakt door Ellen er plotseling in. Na onze eerste goal te hebben gemaakt komen de meiden door fouten en geen scherpte behoorlijk onder druk te staan wat de ene kans na de andere kans oplevert voor de thuisploeg zodat Fardau onze keepster toch redelijk wat vaker in actie moet komen dan dat ze gewend is. Veel afstand schoten, net naast, net over en een aantal zeer gewaagde reddingen later is het eigenlijk een wonder dat we nog steeds 0-1 voorstaan.

En ja dan moet er wat gebeuren en gebeuren doet er zeker wat. De leiders proberen met toch hele duidelijke woorden de meiden op scherp te krijgen wat langs de kant misschien niet bij iedereen in goede aarde valt maar wat zeker nodig is want je speelt niet voor niets bij de MD1. Wanneer er een klein moment komt waar we onder de druk vandaan komen valt bij de eerste de beste uitbraak meteen de 0-2 door wederom Ellen in het netje wat op dat moment totaal tegen de verhoudingen in is.

Na de 0-2 voorsprong is het nog even tot de rust maar er wordt accuut een verandering aangebracht in ons systeem om de wedstrijd beter onder controle te krijgen wat meteen resultaat opleverde qua veldspel. De scheids blaast op zijn fluit voor de rust waarna we in de box onder het genot van wat drinken de eerste helft kunnen evalueren. Alle meiden zijn het eens met elkaar en begrijpen na uitleg waarom de leiders de eerste helft een aantal keer behoorlijk uit hun slof schoten. Veranderingen worden besproken en iedereen wordt op scherp gezet voor het vervolg.

Wanneer de tweede helft begint is duidelijk te zien dat we de wedstrijd veel beter controleren dan in de eerste helft en al redelijk vlot komen er weer kansen alleen willen ze er nog niet in. Na wat kansen over en weer worden met twee geweldige identieke afstand schoten door Zoë de 0-3 en de 0-4 gemaakt  wat tevens de eindstand wordt.

 Al met al een prima tweede helft gespeeld, met tegenslagen omgegaan en wederom de nul gehouden.

Wordt vervolgd ............

  

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia