Verslag F 13: 26-09-2015

Na de eerste wedstrijd te hebben verloren, en vorige week prachtig te hebben gewonnen bij stadsgenoot Leovardia (3-4), stond voor de F13 vandaag de derde wedstrijd op het programma. Thuis tegen SJO Warga/WWS F6. Nadat iedereen was gearriveerd, en de schoenen waren aangetrokken, konden we weer (met de bijna vertrouwde) rituelen beginnen. Keepers uitzoeken, paar tips geven, warming-up doen, en opstellen voor het begin van de wedstrijd; Jonathan (keeper), Houari, Jasper, Chris, Madhi, Rowan, Jurre, Rafael en (debutant!) Luke waren er klaar voor!
 
Net als ons is ook het team van de tegenstander nog maar net begonnen met voetballen in wedstrijdverband, dus we waren benieuwd hoe de ‘verhoudingen’ in het veld zouden zijn. Al snel werd duidelijk dat Luke een grote aanwinst voor onze F13 is. Hij was overal te vinden, en eenmaal op snelheid is hij moeilijk af te stoppen! Ook de rest van het team was vandaag als een leeuw aan het vechten. De sfeer is enorm goed, de jongens kunnen het goed met elkaar vinden, en dat zie je terug op het veld. Met zn allen naar voren, en met zn allen in hetzelfde tempo naar achter wanneer dat nodig is. Klasse jongens.
 
De ruststand was 3-1 voor Frisia. Doelpuntenmakers; Luke (2) en Rafael.
 
Na rust ging Rafael keepen, en mocht Jonathan zijn voetbalshirt aantrekken. Door het fysieke ‘geweld’ van Warga/WWS (een paar grote jongens) hadden we het in de eerste minuten na rust even moeilijk. Twee snelle doelpunten van hen zorgden voor een spannende tussenstand; 3-3. Aan de kant meldden zich de eerste ‘slachtoffers’. Door vermoeidheid of een verdwaald tikje van de tegenstander (‘hij schopt me vet hard man!) moesten we flink blijven doorwisselen. Maar ja, daar heb je dan ook wissels voor..
 
Frisia zette een paar minuten voor tijd nog even flink aan, om toch de 3 punten op de Magere Weide te houden. Dit lukte. Luke maakte er weer 2, en Chris mocht de 6-3 maken. Weer drie punten! Strafschoppen nemen, tegenstander handje geven, douchen, en de snoepjes opeten die vooraf in de kleedkamer waren gevonden...
 
Al met al weer een prachtige ochtend, waarbij nogmaals de goede sfeer opvalt. Ze kennen elkaar nog maar net, maar het lijken nu al wel de beste vrienden!
 
Tot volgende week
 
M & W

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia