Frisia 2 - SWZ Boso 2 (0-1) 0-1

De bal wilde er gewoon niet in!
 
Frisia 2 heeft verzuimd de aansluiting te vinden met de bovenste plaatsen in de reserve hoofdklasse A.
De Frisianen gingen thuis tegen SWZ 2 met 0-1 onderuit.
SWZ maakte al na twaalf minuten de enige goal van de wedstrijd. Eén onoplettendheidje aan de rechterkant van de Frisianen werd genadeloos afgestraft. 
Daarna begonnen er meer kansen te komen aan Frisia kant echter hadden beide teams de stand zomaar naar een 4-4 ruststand kunnen brengen. 
Kort voor rust konden de Frisianen nog wat terug doen, maar de gegeven penalty werd niet goed ingeschoten door Hidde. Via de paal belandde de bal weer in het veld en kon de SWZ verdediging de bal opruimen. 
 
Na de rust kon de scheidsrechter het heen en weer spel niet altijd van de juiste afstand volgen en deelde in totaal vier gele kaarten uit: twee aan Frisia en twee aan SWZ, waarvan de gele kaart van Alex onterecht was en hij zijn 4e gele kaart mocht ontvangen en daarmee een clubrecord vestigt door al na 4 wedstrijden geschorst te zijn. 
Er werd derhalve in de beginfase van de tweede helft de Frisianen een penalty onthouden. Milan kwam alleen door op de SWZ keeper die buiten de 16 meter hands maakte en normaal gesproken met rood het veld had moeten ruimen, maar kreeg geel. 
 
In het restant van de wedstrijd was Frisia, met  inmiddels Hugo in de spits, met een waar offensief bezig om SWZ flink terug te dringen in hun eigen zestien meter.
De legio kansen werden om zeep geholpen en met wat meer beleid was een punt zeker haalbaar.
Na vier wedstrijden staat Frisia vierde met zeven punten. Aanstaande zondag staat de nummer 2 Be Quick 1887 uit Groningen op het programma en wordt het een taaie klus om de 3 punten mee naar Leeuwarden te nemen.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia