Offday Frisia E1 in Haren

8.30 uur vertrek richting stadion de Esserberg in Haren (Gr.). Was het nou 45 minuten rijden, 1 uur rijden of 1 uur en 10 minuten? Twijfel vooraf en dus besloten om voor de zekerheid toch maar 8.30 uur te gaan rijden. Iedereen mooi op tijd en vers uit de veren en op weg naar het fraaie sportpark van Be Quick 1887.

Mooi op tijd kwamen we aan en dus konden we een mooie tactische bespreking houden. Helaas niet spelend op het schitterende hoofdveld van Be Quick, maar op een achterafveld. Mooie mat natuurgras trouwens, niets mis mee. In de bespreking spraken we af dat we fel van start zouden en eiste de coach dat we binnen 5 minuten met 1-0 voor zouden staan. Dat was nogal een eis, toch?

De wedstrijd was nog maar een kleine minuut oud toen er een overtreding werd gemaakt op een meter of 15 van de goal van Be Quick. Hylke eiste de vrije trap op, maar schoot de bal helaas hard in de muur. Na 3 minuten en om precies te zijn 3.33 volgens de stopwatch van de coach soleerde Thom, zoals hij dat als geen ander kan, zichzelf naar een kans. Hij kon de vrije Dennis aanspelen, maar besloot zelf te gaan en scoorde beheerst in het hoekje. 0-1. Binnen 5 minuten. Niets aan de hand zou je zeggen.

Be Quick herpakte zich echter snel en begon beter in de wedstrijd te komen. Het team beschikt over een aantal zeer behendige en snelle aanvallers, een goede spelverdeler erachter en achter hem een solide defensie. De Groningers bleken een goed ingespeeld team te zijn en combineerden zich naar een aantal kansen. John hield ons echter in de wedstrijd en zo hielden we de voorsprong voorlopig vast. De Frisianen waren echter geen schim van het team wat vorige week het FC Emmen E1 zo moeilijk maakte. Er was weinig felheid, duels werden slap aangegaan en de wil om te winnen leek in Leeuwarden te zijn achtergebleven. Be Quick was heer en meester op het veld en kwam halverwege de eerste helft op een 1-1. Het was vooral aan keeper John te danken dat we deze stand tot aan de rust vast wisten te houden. We kwamen er maar weinig meer uit en op wat corners en afstandsschoten na kwamen we niet voor de goal van de thuisploeg.

In de rust een compliment voor de snelle voorsprong, maar ook de waarschuwing dat we echt anders moesten gaan spelen om hier met een punt of met punten weg te gaan. De opbouw moest anders en dit werd met een tactiekbord door Lars uitstekend uitgelegd. De boodschap was duidelijk.

Helaas of gelukkig wordt voetbal niet op papier afgedaan en moet je de aanwijzingen ook uitvoeren om tot resultaat te komen. De tweede helft zou een lange weg worden. Helaas voor ons een lange weg naar niets. Be Quick domineerde ook na rust en maakte nu de kansen wel af. Het werd 2-1, 3-1 en 4-1 en 5-1. Hylke kwam op een eiland te spelen, de aanvallers werden te weinig gevonden om tot acties te komen en de defensie had zijn handen vol aan de aanvallers van Be Quick. De aansluiting naar voren ontbrak en dus helaas weinig gevaar van de Frisianen. Na de 5-1 dan toch nog iets van een offensiefje van ons. Een paar goede aanvallen kregen echter geen beloning. Be Quick liep nog uit naar 6-1 en na 25 minuten was het genoeg volgens de scheidsrechter.

Een teleurstelling voor ons allemaal. We weten allemaal dat we beter kunnen en beter moeten. In deze competitie moet je altijd scherp zijn en worden fouten heel snel afgestraft. Dat hebben we vandaag gemerkt. Vandaag waren teveel spelers onder hun niveau en dat weten ze zelf ook. Het is nu taak voor ons allemaal om te kijken of we kunnen werken aan de dingen die vandaag niet goed gingen. Ook dat hoort bij pupillenvoetbal. Met een goede dosis inzet en frisse moed gaan we deze week weer hard aan de slag. Volgende week zijn wij vrij van competitievoetbal en spelen wij wellicht een oefenwedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dan weer het Frisia E1 zien waar we allemaal zo van genieten.

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia