Schalkhaar C1 - Frisia C1 (0-1) 0-2

Frisia C1 pakt weer een zege in de landelijke 2e divisie D.

De Frisianen wonnen vanmiddag met 0-2 van sv Schalkhaar C1. De nummer 8 van de competitie ontving de Frisianen die op dat moment op een 5e plaats stonden en 3 punten meer hadden. Het was voor Frisia alweer de derde zege van het seizoen. Door de zege staat Frisia C1 op de vierde plaats met uit 5 wedstrijden 10 punten in de landelijke 2e divisie D.

In een sterk gemotiveerde eerste helft lieten de Frisianen goed veldspel in de eerste helft zien. De Frisianen kregen de beste kansen. Zo waren achtereenvolgens Klaas, Jens, Stefan kansrijk na een paar prachtige passes van Robert, Quinten en Denian, maar de aanvallers wisten niet over te gaan tot doelpunten. 

De grote sterke keeper van Schalkhaar wist vooralsnog zijn doel schoon te houden en hield daarmee de Schalkhaarders op de been. Bij een goede inzet van Robert op Klaas vanaf rechts wist deze Stefan vrij te zetten voor de Schalkhaar keeper en twijfelde geen moment; 0-1. Op dat moment een terechte voorsprong waar het gezien de kansen op een ruimere voorsprong had kunnen staan. Schalkhaar zorgde voor rust verder voor geen gevaar en had Jim in de laatste minuut van de 1e helft de 0-2 kunnen scoren na een prima solo actie.

Schalkhaar begon de tweede helft met frisse moed en zocht meteen de aanval.  Uit de eerste beste kans was het gevaarlijk, maar werd  het voor buitenspel afgefloten. Destin kwam er al vrij snel in, omdat Quinten niet verder kon met een pijnlijke voet. De score werd vroeg in de 2e helft in het voordeel van de Frisianen vergroot toen Stefan een goede vooractie Klaas in scoringspositie bracht en die keihard raak schoot; 0-2.

Jan Karel kwam in de ploeg voor Jens. Schalkhaar was al door zijn wissels heen en probeerde het tij te keren door offensiever te gaan spelen. De vele ruimte die toen ontstond deden de Frisianen te weinig mee.

Bij de Schalkhaardse tegenstoten onderscheidde vooral de nummers  4 en 10, 15 zich. De nummer 15 schiet net over en nummer 4 schiet de bal op de lat. Het waren eigenlijk de weinig wapenfeiten die Schalkhaar in de tweede helft tegen de Frisianen kon inbrengen. Frisia verzuimt zelf de score groter te maken en ziet Stefan gevloerd worden alleen op het doel af. De scheidsrechter bestrafte het met een vrije trap en geel .  

Er werd verder geen doel meer getroffen alleen dat Vincent zijn vrije trap in de laatste minuut op de lat zag belandden.

Allemaal hard geknokt voor deze prima  verdiende overwinning.
Volgende week de koploper en kampioenskandidaat Quick'20 C1.

Zet hem op en ga ervoor!. 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia