MC1: Ondanks verlies toch kampioen

MKV MC2 – Frisia MC1 (2-2) 4-3

Vandaag de laatste wedstrijd van de zg. plaatsingsronde van de MC1. Dit jaar  heeft de KNVB een andere opzet gekozen wat betreft de competitie voor MC en MB-teams.  Frisia MC1 was ingedeeld met Blauw Wit MC2, Leovardia MC1, GAVC MC1, FVC MC1 en MKV MC2. Deze teams zouden 1 keer tegen elkaar spelen, een zg. ‘plaatsingsronde’. Op basis van standen en uitslagen wordt later deze maand een nieuwe competitie samengesteld. Deze competitie wordt dan gespeeld tot en met het einde van het seizoen.

Voor aanvang van de wedstrijd stond de MC1  op de 1e plaats met 3 punten voorsprong op de nr. 2 FVC MC1 inclusief een beter doelsaldo. MKV MC2 was de tegenstander,  voor de wedstrijd van vandaag aangevuld met een groot aantal MC1-speelsters.
Het begin van de wedstrijd was voor de Frisia MC1-meiden. Ze kwamen door 2 doelpunten van Dagmar op een 2-0 voorsprong. Maar door 2 doelpunten daarna van MKV werd de ruststand 2-2.
In de rust kregen de meiden van Joost en Richard te horen dat ze er in de 2e helft toch echt scherper gespeeld moest worden en de meiden echt aan de bak moesten.  Nina wist de MC1 nog wel op een voorsprong te brengen maar na 2 snelle doelpunten van MKV werd er tegen een achterstand aan gekeken. De scherpte was er niet (en kwam er ook niet in) en er werd niet adequaat opgetreden. Met als gevolg dat vandaag de meiden voor het eerst verloren.

Het wachten was op de uitslag van de wedstrijd Leovardia MC1 – FVC MC1. FVC wist te winnen met 0-5. Waardoor de Frisia-meiden als eerste zijn geëindigd in deze plaatsingsronde.
Nu is het afwachten op de nieuwe competitie-indeling. Maar 1 ding is zeker: de tegenstanders worden zwaarder en als we spelen zoals vandaag zullen we zeker door de nieuwe tegenstanders worden afgestraft.

Volgende week de 2e wedstrijd in de 1e ronde van de beker. Dan gaan we bij Franeker MC1 op bezoek.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia