Be Quick 1887 2 - Frisia 2 (0-0) 2-0

Zondag 4 oktober 2015

Be Quick 1887 heeft in eigen huis een moeizame, maar wel verdiende 2-0 overwinning op Frisia 1883 2 geboekt.
Na een reeks gemiste kansen sloegen spitsen Vroome en Lanjouw in de laatste 10 minuten twee keer toe, 80e en 85e minuut.

Na een van beide kanten leuke openstaande wedstrijd probeerden de Frisianen het initiatief te nemen. Het had de eerste helft wel wat om het lijf en was er van beide kanten dreiging , maar bleef de wedstrijd op 0 doelpunten steken. Het eerste gevaarlijke moment kwam op naam van Danny. De aanvaller zocht, na goed voorbereidend werk van Aissa vanaf rechts, de korte hoek. Zijn inzet miste het venijn om de Be Quick doelman te verrassen met een hard schot. De bal werd stijlvol uit het doel gezweefd en werd er te weinig uit de corner gehaald. Na een half uur spelen kreeg Be Quick binnen korte tijd zelfs twee mogelijkheden op rij. De eerste mogelijkheid werd rakelings naast geschoten en in de tweede mogelijkheid  was in een snelle uitbraak Be Quick te onzorgvuldig. Net voor rust hadden beide teams nog een kans maar de stand bleef steken op 0-0.
 

De wat makkelijker spelende Be Quick zou in de tweede helft uit een ander vaatje tappen.
De intenties waren vlak na de rust meteen duidelijk, toen in de 1e minuut Be Quick een kopbal net over kopte.Kort hierna een bijna 100% mogelijkheid voor Be Quick dat oog in oog met keeper Jort kwam te staan,  maar de sterk keepende Jort wist de bal katachtig tegen te houden. De beste kansen bleven voor Be Quick  waar de Frisianen door keihard te werken hun paadje wisten schoon te houden. De kampioenskandidaat was aan zijn stand verplicht om te winnen en om de oudste club van het Noorden L.A.C."Frisia 1883" puntloos naar Leeuwarden te sturen. Vooralsnog wilden de Frisianen niet capituleren. De op één stapelende gemiste kansen van Be Quick zakte de moed daar wel een beetje in de schoenen.Waar beide clubs een ledenaantal hebben van daar zeg je U tegen waren de wissels armoedig gezaaid. Frisia kon er twee tegenover één zetten bij Be Quick, waar keeper Mitchell bereid was gevonden om als veldspeler mee te gaan. Het geloof in een punt werd alsmaar groter en zou een keihard gejat puntje zijn en loon naar werken. Echter In de 80ste minuut zorgde Vroome voor de openingstreffer. Op een goede voorzet van rechts maakte hij (kleinste mannetje op dat moment) van dichtbij met het hoofd dan toch eindelijk de 1-0 voor de Groningers. Be Quick, bevrijd van een loden last, maakte even later ook via spits Lanjouw, en Be Quicks, tweede  2-0.  keeper Jort had geen antwoord op Lanjouws bekeken kopbal. Allemaal klasse inzet getoond en konden we lang meekomen, maar had Be Quick een langere adem. 

Al met al ons huid duur verkocht en op naar zondag 18 oktober tegen Emmen 2 uit aangezien we komend weekend vrij zijn.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia