Competitie: Frisia C1 - Quick'20 C1 (0-0) 1-3

Onterecht zuur verlies hoort er helaas ook bij

In de 2e Divisie D heeft Quick'20 zijn sterke competitiestart met vijf zeges op rij, voor de zesde keer een vervolg gegeven. Voor de Frisianen was de pijnlijke thuisnederlaag  tegen Quick'20 C1 (1-3), zuur en geheel onterecht.

Voor rust resulteerde een overwicht van de Frisianen in redelijk wat kansen, maar de kansen werden gemist. Quick'20 liet in de laatste minuten van de eerste helft zien dat de ploeg over een goed collectief bezit en wisten kansen te creëren, maar faalden in de afronding. De rust werd gehaald met een 0-0 gelijke stand.

Na de rust waren de intenties bij de Frisianen duidelijk. De jacht op de openingstreffer en de overwinning , waar Klaas zijn voorzet net door de goede Quick'20 uit de lucht zag worden geplukt. Met meer beleid vanaf de vleugels in de voorzetten en scherpte voor het doel hadden de Frisianen al op een voorsprong kunnen en moeten staan.

De koploper Quick'20 kwam er telkens mee weg, maar werd in de 42e minuut in het zadel geholpen. Uit het niets zag de goed spelende Sam de bal verkeerd geraakt worden en in eigen doel belandden; 0-1. Een flinke meevaller voor Quick'20 C1 en zware tegenvaller voor de Frisianen.

De opluchting bij de ploeg van trainer Tom Engbers was groot. De enorme veerkracht bij de Frisianen was na de 0-1 te prijzen toen het op jacht ging naar de gelijkmaker.

Het was wachten tot de 60e minuut toen de terechte 1-1 viel. Given kreeg vanaf links een vrije kans om voor te geven, maar zag tot zijn verrassing de bal langs iedereen direct in het doel zeilen; 1-1.

Toen kort hierna Jim met geel werd bestraft (handsbal in de 16 meter) was het ongeloof groot. Jim had de handen strak naast het lichaam en kon moeilijk deze eraf schroeven als er een schot van 3 meter op hem afgevuurd wordt. De scheidsrechter oordeelde anders. De penalty werd gretig benut door Quick'20; 1-2. Een nog grote opluchting bij de gasten uit Oldenzaal.

Met nog 7 minuten te spelen zakte even de moed bij de Frisianen in de schoenen en moesten ze zich opladen om de 2-2 te maken. Deze kwam er helaas niet en wist Quick'20 uiteindelijk in de laatste minuten de 1-3 te maken en daarmee hun koppositie vast te houden.

 Al met al jammer maar dit hoort er helaas bij. Allemaal keihard gewerkt en gestreden, complimenten. Op naar volgende week, uit naar het altijd lastige Urk C1.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia