MC1 door naar de volgende bekerronde

SC Franeker MC1 – Frisia MC1 (0-3) 0-7

Normaal gesproken wordt de 1e ronde van de beker altijd gespeeld voor aanvang van de competitie. Voor de MC- en MB-teams geldt dit jaar een ander opzet. Voorafgaand aan de competitie zouden 2 wedstrijden worden gespeeld en vandaag de laatste wedstrijd. Op het laatste moment trok Wardy MC1 zich terug waardoor er 3 teams in de poule overbleven.  De poule bestond uit de volgende teams: Frisia MC1, SC Franeker MC1 en Sint Jacob MC1 over. De winnaar over 2 gespeelde wedstrijden zou doorgaan naar de volgende ronde.  

Op 22 augustus eindigde de wedstrijd tussen Franeker en St. Jacob in een gelijkspel. Onze 1e  bekerwedstrijd de week erna werd gespeeld tegen Sint Jacob MC1. De eerste ‘officiele’wedstrijd voor de meiden op het grote veld. De wedstrijd werd gewonnen met 1-6. Voor vandaag moesten de meiden naar Franeker om daar tegen de plaatselijke SC te spelen. De statistieken voor aanvang vertelde dat Frisia aan een gelijkspel voldoende had om door te gaan.

Met het verlies van vorige week nog in het achterhoofd  en woorden van Richard en Joost afgelopen week, waren de meiden van plan om deze wedstrijd te winnen. Eva was vandaag afwezig, Rianne stond vandaag weer in de goal en Ramona en Fardau speelden vandaag ook mee.

Op het kunstgras werd op half 11 begonnen met de wedstrijd. Veelvuldig werd de aanval gezocht  en konden de meiden de druk op de verdediging en de keepster van Franeker opvoeren. Het was dat de 0-1 snel werd gescoord door Nina door een prima assist van Britt. Ook de 0-2 werd door dit duo in het boekje van onze wedstrijdverslaggeefster genoteerd. Het middenveld en de verdediging en Rianne waren goed bezig om de aanvalsters van Franeker geen kans te geven.  Het middenveld en aanval lieten enkele mooie combinaties zien, waarbij goed werd samengespeeld. De russtand werd door Britt bepaald op 0-3. Tijd om de kleedkamers even op te zoeken, wat te drinken en naar de aanwijzingen van de leiders te luisteren.

De 2e helft werd goed gestart. Snel na het fluitsignaal was het Britt die de meiden op een fortuinlijke 0-4 voorsprong zette. De meiden uit Franeker probeerden het wel, maar hadden niet veel in te brengen. Na een handsbal van een speelster van Franeker in het strafschopgebied, kon de scheidsrechter niet omheen, penalty. Het mag dan ook geen verrassing heten dat deze door Nina koelbloedig werd gemaakt. Halverwege de 2e helft nog een keeperswissel,  Fardau kwam Rianne vervangen. En het team zette gezamenlijk alles op alles om in deze wedstrijd de ‘0’ te houden.

Zowel Danielle als Roos hadden nog een kans om te score. De tweede kans die Roos kreeg wist ze ook te benutten, 0-6. Toen Nina de 0-7 had gemaakt, floot de scheidsechter direct na aftrap af voor het einde van de wedstrijd.

Door deze overwinning gaat de MC1 door in de beker. De volgende bekerwedstrijd is op 21 november. Loting zal uitwijzen waar en tegen wie we dan gaan spelen.

Volg de MC1 meiden ook via Facebook: ga naar www.facebook.com/lacfrisiamc en druk op de 'vind in leuk' knop

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia