Frisia A2 - SJO Dronrijp/Foarut A1: 1-6 (1-2)

Competitie: Frisia A2 - SJO Dronrijp/Foarut A1: 1-6 (1-2)
Zaterdag 10 oktober
 
Frisia A2 zit in een lastig parket: de sfeer is goed, er wordt volop getraind en het voetbal is ook goed, zelfs bij vlagen uitstekend. Okay, het mag gezegd worden, tactisch dient er nog veel geleerd te worden. Tegen bepaalde formaties wordt er nogal eens gefronsd met de wenkbrauwen: "Hoe zullen we dit nu eens gaan oppakken?".
 
Vandaag de voetballers uit Dronrijp op bezoek. Ze staan 3 punten boven ons en we kunnen dus iets corrigeren in de ranglijst.
 
Het weer was uitstekend, het veld iets vochtig van de dauw dus daar ligt het vandaag niet aan. 
Onder de uitstekend leidende scheids, de heer Wenselaar Senior, werd er om 12:15 afgetrapt.
 
Frisia A2 begon erg goed, scherp en dus scherp aan de wedstrijd. Het spel was verzorgd en met Jimmy op de linksbuiten, kreeg onze Daan eens een keer de wisselbeurt waar hij zo lang op heeft zitten wachten. De voorhoede was een verrassende want ook deze mannen moeten eens de kans op de volle 90 minuten verdienen. Binnen het kwartier waren we al meerdere keren voor de goal van de tegenstander geweeest. Op karakakter en op snelheid troefden wij de verdediging af. Na het kwartier was het Karen die door de defensie slalomde en onderuit werd gehaald: terechte penalty! Roberto is onze specialist voor dit soort klusjes. Hij klaarde hem ook deze keer 1-0! Koele kikker toch die knaap...
 
Met 2 spitsen wilde onze tegenstander tactisch een antwoord geven. Hoe de formatie ook kan worden genoemd, alles behalve een 1:4:3:3. Wel was men ingespeeld op deze situatie. Vanaf het middenveld werd er adequaat gereageerd op de alsmaar komende "lange haal" van de keeper. Wij wonnen deze duels niet en het gevaar lag op de loer. Zo ook werd de gelijkmaker ingeluid: lange bal die wij niet voor "de stuit" wisten te verwerken. Als dan ook nog eens een schot volgt die half wordt verwerkt, dan zie ik dit als een kadootje. Absoluut onnodig en hiermee hielpen we de tegenstander in het juiste zadel. (1-1) Wat volgde was een veel offensiever Frisia. Helaas ontbrak het ons ook vandaag aan een plan in de voorhoede. Shently stond veelal geïsoleerd tussen 2 verdedigers. Wel was er gevaar over de zijkanten en vanuit het middenveld. Het mocht niet tot doelpunten leiden.
De spelers uit Dronrijp speelden het slim, geen moeiijke oplossingen en de bal ging in deze fase meerdere keren over de zijlijn. Ook in de 35e minuut en zo'n 20 meter op hun helft. Frisia gooit in maar waar? 20 meter op eigen helft? Dit kan toch niet waar zijn? 40 meter verschil in mijn ogen echter ook dit kan gebeuren. Helaas werd uitgerekend daar de bal verloren en leidde deze aanval de 1-2 achterstand in. Deze fout of vergissing werd ook genadeloos afgestraft en dus werden de gasten 2 keer geholpen door het fortuin!
 
Gelukkig hadden we Hessel bereid gevonden om als 2e wissel mee te doen (waarvoor dank). Op knullige wijze speelde een blessure op bij Dario die net weer op de weg terug was. Het ijs werd snel gehaald om erger te voorkomen, het mocht niet baten (met dank aan Jildouw). Dit alles tijdens het positiespel waar het er scherp aan toe ging en helaas een vette aderlating voor het team. Improviseren vanaf minuut 1 dus...
In de kleedkamer toch een strijdbaar Frisia A2. Een achterstand wegwerken dat is vaker gedaan in de afgelopen weken. Er werden enkele details doorgesproken en vol goede moed stonden we klaar voor de 2e helft.
 
Een korte fase van 10 minuten waren wij wederom de bovenliggende partij. Wat er daarna gebeurde (weer een lange bal) was dat de 1-3 viel. Terecht of onterecht, het was voor ons "het knakmoment". De koppies gingen omlaag en vanaf dat moment...ik heb er geen woorden voor over.
Was er sprake van een "off-day"? Nee, dat kan er bij mij niet in. 70% balbezit, betere voetbal tot de 1-3 en de nodige kansen. Daarna was er dus sprake van gezichtsverlies. Frisia onwaardig. De 3 goals die we daarna weggaven... Hoe is dit toch mogelijk? Ik kan nog enkele zinnen wijden aan het debacle. Doe ik maar niet.
 
Komende maandag elkaar eens goed in de ogen aankijken. Er waren enkele organisatorische voortekenen. Een enkele speler van A2 zit in een moeilijke hoek.
We zullen moeten werken aan herstel. Gesprekken individueel waren al aangekondigd en hadden een optimistisch karakter. Er zit veel potentie in de groep en het gros van de groep maakt ook de progressie door die nodig is om goed te kunnen presteren. Als groep is er vandaag gevaald. Een ieder die een voetbalhart heeft weet waar dit aan heeft gelegen.
 
De 'verliezende' coach - Henk
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia