Frisia E1 wint oefenwedstrijd van LSC 1890 E1

Op zondag (huh?) 11 oktober 2015 mocht het gezelschap Frisia E1 aantreden tegen LSC 1890 E1. Frisia E1 was zaterdag vrij en in de voorbereiding op het VTT Toernooi 9 tegen 9 toernooi op 21 oktober a.s. had de coach het idee om alvast eens te oefenen in deze vorm. LSC 1890 E1 wilde graag en na goed overleg besloten we 3 helften van 15 minuten te spelen.

Zonnetje erbij, wel koud, toch lekker voetbalweer op het kunstgras van de Magere Weide. Helaas zonder de afwezige Boyd, maar met Mauro vanuit de E2 hadden we precies 9 spelers, waardoor iedereen de hele wedstrijd kon spelen. De tactische besprekingen vooraf. Bal rond laten gaan, jezelf niet kapot lopen op de grotere afstanden en vooral veel de combinatie zoeken.

Klokslag 12 uur de aftrap. LSC E1 voetbalde de eerste 15 minuten beter, combineerde makkelijker en kregen ook wat kleine mogelijkheden. Het was een interessante wedstrijd tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. Ondanks dat het voor beide ploegen zeker in de eerste 15 minuten wel even zoeken was naar hoe en wat probeerden beide ploegen de aanval te zoeken en lukte dat ook aan beide kanten, nog zonder succes.

Even bijkomen en overleggen. Minder lopen met de bal, maar de zijkanten benutten en de ruimtes gebruiken die er vooral aan die zijkanten liggen.

Het tweede kwart werd er door de Frisianen beter gecombineerd. De verdediging met Mauro, Tycho en Durk speelde geconcentreerd en taakbewust. Het middenveld met Basten en Hylke werkte hard, soms iets te hard waardoor de bal wellicht te lang aan de voet bleef, maar complimenten voor de inzet en de drive die er vanuit het midden kwam. Voorin waren Thom en Dennis via de flanken gevaarlijk en was Eldin vandaag de afmaker. Hij scoorde zijn eerste in het tweede kwart De bal was geheel over de lijn aldus de scheidsrechter die de situatie van dichtbij goed kon beoordelen. Zo was de stand na het tweede kwartier 1-0.

Na de ranjapauze nog een kwartier de tijd om even lekker te vlammen. De 0 houden was ook wel eens leuk volgens de coach. Geen omzettingen en lekker door in de vertrouwde formatie. Wellicht dat LSC E1 de wedstrijd van zaterdag bij Zwaluwen al wat begon te voelen, maar er kwam meer ruimte voor Frisia voorin om tot scoren te komen en een gretige Eldin maakte daar graag gebruik van. Hij maakte de 2-0 en de 3-0. LSC bleef goed weerstand bieden en kwam er af en toe gevaarlijk uit. John hield ons nog lange tijd op de been, maar kon niets doen aan de 3-1. Hierna gingen de Snekers op zoek naar de aansluiting en kregen een paar gevaarlijke kansen, maar het vizier was niet helemaal scherp en natuurlijk hebben wij John.  Toen Basten de bal langs de keeper tikte en Eldin de bal net voor de lijn nog even voor de zekerheid (of was het stiekem toch voor het eigen succes? J ) binnentikte was de wedstrijd beslist. 4-1.

Niet veel later het eindsignaal. Een leuke pot voetbal tegen een sterke tegenstander. Leuke dingen gezien aan beide kanten en voor de Frisianen ook nog eens een goed resultaat na al weer een paar weken van verlies op rij. Toch lekker om weer even dat gevoel te hebben. Wij bedanken LSC 1890 E1 voor de tegenstand en kijken uit naar volgende week zaterdag, 10.15 uur. De derby tegen Blauw Wit ’34 E1. Komt dat zien.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia