Prima herstel Frisia A2

Na een week van gesprekken en de trainingen door Richard Dijkstra (waarvoor dank...) is het vandaag de dag met kans op eerherstel. Maar eerst afreizen naar Grou want de laatste weken is het met uit wedstrijden lastig om een goede balans te vinden in wie er allemaal rijdt. Zelfs de jarige Folkert de Vries werd bijgeschakeld.
Om 13:45 toch allemaal gearriveerd op het mooie sportpark dat GAVC heeft. Nog niet zo lang geleden hebben we er successen gekend te weten promotie terug naar de 4e Divisie met A1 (2013-2014) en promotie van Frisia 2 in de beslissingswedstrijd  tegen Bergum voor een plaats in de Reserve Hoofdklasse (2014-2015). Ik sprak met een wijs trainer en die meldde mij dat er tegen GAVC nog nooit verloren werd... Dit even voor wat het waard is...
 
Frisia A2 is gehavend. Met maar liefst 4 afwezigen (Dario, Levon, Niels en Ruben) vandaag werden alle zeilen bijgezet. Frisia B2 had eerder deze dag al kennis gemaakt met GAVC B1 en dat verliep niet naar wens. Enkelen van Frisia B2 (Sem en Guus) dus in de herkansing tegen GAVC vandaag. Klasse overigens als je je bedenkt dat een enkeling al 90 minuten in de benen heeft vandaag! Ook Willem en Pierce van Frisia A3 kwamen uit Garijp om ons te versterken.
 
Op voorhand was er met elkaar doorgenomen hoe we de strijd zouden aangaan. Met veel snelheid voorin van Daan en Roberto zouden we de nodige kansen gaan creëeren, dat was zeker. Met een sterk middenveld bestaande uit Leon, Kees, Karen en Sem, werd ook doorgesproken dat de omschakeling wel eens van doorslaggevende aard kon zijn vandaag. Vooral van aanval naar verdedigen levert nogal eens dromerige gezichten op. Nu was het helder: niet dromen maar direct meedoen door onder de bal te komen!
 
Na het eerste fluitsignaal was het direct Frisia A2. Een fraaie kopbal van aanvoerder Stanley en een dot van een kans die omzeep werd geholpen, een super opening van een gedreven team. Dit werd ook zo beoordeeld door de wissels op de bank, de goede grens in de eerste helft (Auke bedankt!) en de staf van Frisia A2. Ja, jullie lezen het goed, vandaag is er een prima gesprek geweest tussen Wiebe en Henk. Welke vruchten dit gesprek gaat afwerpen dat volgt z.s.m.
Tja, er werd goed gevoetbald over en weer. Toch was het Frisia A2 die het betere van het spel had. Desondanks waren een aantal goede ingrepen van een goed keepende Kaan toch nodig om in de eerste helft de nul te houden. GAVC A1 heeft een prima team en ook al de nodige punten vergaard. Duidelijk was het dat zij ook voor hun kansen gingen. Veelal werd er kort gedekt door "onze jongens". Achterin hielden Willem en Stanley het overeind en de beide backs Jeroen en Jordi speelden een dijk van een eerste helft. Positioneel goed, altijd aanspeelbaar, uitstekend in de opbouw en volop strijd! Zo werd dan ook de rust bereikt met 0-0 als tussenstand.
 
In de kleedkamer werd een eerste wissel bekend gemaakt. Willem (goed voor 135+ minuten vandaag) gaf aan dat de minuten in combinatie met de afgelegde meters gecombineerd met de geleverde strijd, toch zijn tol begon te eisen. Guus viel sterk in alsof hij er altijd speelt. Klasse Guus! 
Wat kon er beter? Tja, dit is het geheim van de smid... Er ging al veel goed. Afgesproken werd vooral om de ingezette lijn door te trekken. Enkele details werden verder aangescherpt en afspraken werden nog eens goed doorgesproken. Plaatje, praatje en daadje... Soms hebben we weinig woorden nodig.
 
De tweede helft ving aan. Vader Paul nam de vlag over van Auke (mooi dat dit kon!) en stond als volleerde grens zijn taken uit te voeren. GAVC zette het eerste kwartier toch aan. Hier waren we op beducht. Keeper Kaan stond wederom enkele keren erg sterk zijn mannetje. Hij hield ons in deze fase in de wedstrijd. Ook was hij nadrukkelijker aanwezig en dat is ook afgesproken. Hij kan op deze wijze heel veel progressie boeken dus: helemaal goed!
Daarna was het vooral Frisia A2 die het betere van het spel bracht. Roberto en Daan liepen zich de ledematen uit hun lijf. Karen sloot heel vaak bij en dit leverde een aantal grote kansen op. Een voorzet van Roberto werd met de hand geblokt in de 16. Penalty? Nee, even golden er handbalspelregels en dan weten wij, dit is in dat geval uitermate regelementair. Later wederom een moment in de 16 die een penalty had kunnen opleveren. Het werd er niet vriendelijker op. De laatste 15 minuten braken aan en de twee wissels Shently en Pierce deden het toen al geruime tijd erg goed. Shently was erg balvast zodat wij prima bij konden sluiten. Zo ook deze keer. Shently stuurde Karen diep en de dribbel werd ingezet. In een soort scrimmage belandde de bal bij de korte hoek. Beroerd door een verdediger en de keeper van GAVC vloog de bal in de kruising! Wat een bevrijding was deze goal (0-1) die op het conto van Karen wordt bijgeschreven. Het doelpunt werd massaal gevierd en in mijn ogen "loon naar werken". De teller stond op 80 minuten en we maakten ons op voor een lang slotakkoord. Het kwam voor onze goal tot een aantal grote kansen. Een kopbal die hoog over ging en een vrije trap die werd geblokt, alles signalen dat onze tegenstander het er niet bij zou laten zitten. Toen deden we dat wat een aan de winnende hand zijnde team moet doen: balletje in de ploeg en daar spelen waar de tegenstander geen gevaar kon stichten. Veelal werd Pierce de hoek in gestuurd richting cornervlag tegenstander. Hier werden de laatste nodige duels uitgevochten en de teller stond op 90 minuten. Een gele kaart verder voor GAVC werd er een klein beetje tijd bijgetrokken. Het eindsignaal werd geblazen en de 3 punten konden mee in de tas richting De Magere Weide.
 
Was dit misschien het "Richard Dijkstra-effect"? Wie zal het zeggen... 1 ding weet ik zeker en dat spreek ik dan ook nu maar even uit: zo teleurgesteld als dat ik vorige week was, zo trots op het eerherstel van vandaag. Ik heb 14 Frisiaanse Leeuwen zien strijden om de eer en de glorie door 3 punten binnen te halen. We gaan met elkaar in gesprek om nog meer zaken beter af te stemmen maar nu eerst genieten en er voor zorgen dat we als selectie weer geheel fit worden. Toch fijn om terug te 
kunnen vallen op die gasten uit de andere teams!
 
De winnende coach Henk (samen met een trotse Wiebren) 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia