MD 1 WINT WEDEROM STADSDERBY TEGEN NICATOR MD1

Na de mooie overwinning van vorige week op het kunstgras bij Frisia, werden we vanochtend verwacht bij onze stadsgenoot Nicator. De eerste derby tegen Nicator was een winstpartij voor de frisianen met wel een hele moeilijke tweede helft dus de meiden waren gewaarschuwd. De meiden die vandaag op deze bewolkte voetbal-zaterdag op het veld staan zijn : Fardau, Tessa, Ramona, Sanna, Alexandra, Zoë, Dagmar en Kaylynn. Ellen ( helaas nog ziek en baalde vast dat ze niet mee kon doen ) , Britt ( op vakantie ) en Lucia ( ook op vakantie ) konden dus niet meespelen.
 
Enigszins wat aan de late kant maar gelukkig is de scheids in geen velden of wegen te bekennen wordt er met de warming-up begonnen en kan er alle tijd worden genomen. Tien minuten later dan gepland kan de wedstrijd beginnen en al na een paar minuten was het duidelijk dat onze meiden het vandaag niet moeilijk zouden krijgen. Al gauw wordt de aanval gezocht met verzorgd positiespel wat de ene aanval nog mooier maakt dan de ander en al gaat het af en toe net naast of over de doelpunten worden gewoon gemaakt zodat het met rust al 0-8 staat door doelpunten van Alex ( 4x ), Dagmar ( 3x ) en Tessa.  In de rust worden de meiden met trots toegesproken op hun voetbal en de vechters mentaliteit om voor elkaar door het vuur te gaan. Het enige wat er van de meiden verwacht wordt is dat ze blijven voetballen en als het een beetje kan het doelsaldo opkrikken.
 
Na de rust wordt er behalve gescoord ook lekker gevoetbald. De ouders en supporters die mee waren zagen vanaf de kant : hakjes, schaartjes, panna’s, goede voorzetten en veel schoten op doel. Door de enthousiaste coaching  van Thijs en René blijven de meiden fanatiek en spat de scherpte ervan af ook wanneer er in alle ogen van de frisianen een onterechte penalty wordt gegeven. Fardau had al aangegeven dat ze de eerste helft helemaal niks te doen had dus kon ze nu toch vol aan de bak om de penalty proberen te stoppen en zoals wel vaker gebeurd wordt de onterechte penalty keurig door Fardau gestopt en houd ze wederom de nul en wordt de 14-0 eindstand na doelpunten van Dagmar ( 3x ), Zoë ( 2x ) en Tessa bereikt.
 
Complimenten aan alle meiden die vandaag rustig verder gingen waar ze vorige week mee geëindigd zijn en dat is verzorgd en als team voetballen.
 
Komende week is er gewoon trainen maar hebben we geen wedstrijd verder wensen wij jullie een fijne herfstvakantie.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia