Frisia E1 maakt het zichzelf lastig tegen Blauw Wit E1

Zaterdag 17 oktober 2015. 10.15 uur. De stadsderby in de Hoofdklasse 4. De teams kennen elkaar inmiddels door en door en ook de coaches zijn bekenden van elkaar. Een wedstrijd die je dus absoluut wilt winnen, al is het maar om je eigen eergevoel hoog te houden. 
 
Een complete groep Frisianen verscheen op tijd op het complex en na een tactische bespreking waar de coach toch wel even aan heeft moeten werken. Wie zet wanneer druk? Wat doet de rest? Fitte gezichten aan de warming-up. Even de spieren los krijgen met wat technische vormen en even afronden op John. De boys waren klaar voor een mooie pot voetbal.
 
De goed fluitende scheidsrechter S. Sital liet Blauw Wit E1 om 10.15 uur aftrappen. De eerste minuten was het gebruikelijke aftasten begonnen. Wie pakt wie? Wie is mijn man? Wat doet mijn man als ik aan de bal ben en wat moet ik doen als hij de bal heeft? Het duurde niet lang voordat de verhoudingen in het veld duidelijk waren. .De Frisianen zetten druk op de opbouw van Blauw Wit en dat levert meteen een aantal gevaarlijke momenten op. Helaas nog geen goal. Dan een diepe bal van Blauw Wit die door een miscommunicatie achterin door Durk teruggespeeld wordt op John, John was alleen al op weg naar de bal en zo rolt de bal tergend langzaam voorbij John de goal in. 0-1. Geen paniek, kan gebeuren en gewoon weer lekker blijven voetballen.
 
Eldin is een paar keer gevaarlijk voor de goal van Blauw Wit, maar mist nog scherpte. De Frisianen schakelen een tandje bij en verhogen de druk. Durk geeft een prachtige steekbal op Eldin en deze is nu wel scherp en pegelt de 1-1 tegen de touwen. Opluchting is merkbaar. Durk herstelt zich meteen en met hem vieren de jongens de goal, zoals het hoort. Het was nog niet genoeg en de druk bleef aan de goede kant liggen voor de Frisianen. Blauw Wit kwam er een enkele keer uit  met een goede kans, maar de eerste helft was verder voor de thuisploeg. Niet lang voor rust was het wederom Eldin die succesvol was en de voorsprong was voor de Frisianen. Terwijl de coach zich al klaarmaakt voor de bespreking in de rust is het in de blessuretijd ook nog 3-1. Ditmaal was het Hylke die het doelpunt maakte. Niet lang hierna was het rust.
 
De coach(es) waren tevreden. De taken werden goed opgepakt en we speelden op een goed niveau. John doet mee van achteruit en blijft scherp. Tycho, die als laatste man speelde, had zijn tegenstander in de broekzak en speelde prima. Boyd speelde ook een goede partij vanaf de zijkanten.  Basten bracht diepgang vanuit de defensie en Durk deed gewoon wat hij moest doen en toonde karakter door na de teleurstelling er gewoon meteen weer te staan en zelfs een assist geven….Hylke stond wat dieper opgesteld dan de afgelopen weken en kon daardoor meer de prachtige steekbal geven, waardoor, goalgetter Eldin, maar ook Thom en Dennis lekker hun acties konden maken op de zijkanten. Lekker doorgaan, maar 3-1 is nog niet veilig.
 

Dit bleek in de tweede helft maar al te goed. Blauw Wit gaat aanvallender spelen en de Frisianen krijgen het lastiger. Blauw Wit bleek niet eenzelfde score als de bekerwedstrijd (6-1 winst Frisia) te willen en ging op zoek naar de aansluiting. De Frisianen profiteerden te weinig van de ruimte die dat voorin opleverde omdat de aanval te gretig was om de bal te willen hebben, vergaten we wel eens hoeveel ruimte we hadden. Maar hebben is één, gebruik maken van die ruimte is twee. Helaas ging dat na rust een stuk minder. Blauw Wit E1 kwam op 3-2 niet lang na rust. Boyd probeerde de lob over John nog van de lijn te halen, maar bleef hierbij haken aan het doelnet. Pech, maar een mooie afronding. De mentale weerbaarheid van de Frisianen werd getest en dat bleek goed te  zitten, want niet lang na de 3-2 had Dennis een hele goede actie, hij legt de bal af op Thom en die krijgt de bal met een raar boogje over de keeper van Blauw Wit in de goal. 4-2. Hierna ontstond een echte derbywedstrijd waarin beide ploegen voor de punten bleven spelen. Het was wellicht voetballend niet altijd even sprankelend, maar er werd door beide teams hard gewerkt en op af en toe een kleine overtreding na bleef het over het algemeen wel een sportief gevecht. Een vrije trap van Blauw Wit verdween achter een muur van spelers en keeper John in de goal en zo moesten we nog keihard knokken om de winst binnen te slepen. Blauw Wit ging natuurlijk voor de gelijkmaker en probeerde met alles wat ze hadden de bal bij de goal van John te krijgen. Frisia E1 moest knokken, maar bleef overeind en dus voelde het eindsignaal wel als een opluchting bij velen.
 
We hebben vandaag een goede eerste helft gespeeld en de tweede helft was van onze kant minder. We hebben wel met z’n allen er keihard voor gewerkt en we hebben er al met al een mooie derbywedstrijd van gemaakt met veel inzet, veel goals en veel spanning. Na afloop werden de handen geschud en mochten Thom en Hylke aansluiten met de D1. Ik ben een blije coach en natuurlijk werken wij rustig door om het niveau van de eerste helft ook door te trekken naar de tweede. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij daarin nog stappen kunnen maken met z’n allen. Wij danken de aanwezig supporters en natuurlijk onze gasten van Blauw Wit, die we ongetwijfeld nog wel vaker tegenkomen dit seizoen. Volgende week bekeren wij tegen de E3, eerstejaars van Blauw Wit. Ook deze pot is vrij toegankelijk voor belangstellenden.
 
De coach.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia