FrisiaUtVijfde "op de counter"naar 6e overwinning!

Na de teleurstellende nederlaag vorige week op sportpark De Bining te Jirnsum vandaag 18 oktober in de herkansing tegen Sparta`59. De leiders van UtVijfde deden zaterdag een emotionele oproep in de FrisiaUtVijfde app:" Nog even een overweging voor eventuele stappers vanavond. Sparta'59 heeft met 5-3 van Irnsum gewonnen, de leiders." Zou deze oproep enig effect hebben? vraagt U zich af. Lees verder voor de afloop!
 
De acteurs die vandaag voor U het optreden verzorgen op het hoofdveld: Achter: Anne, Paul, Stephan, Bart en Bert,  Midden: Dijkie, Robert-Jan, Gerton en Wibo, Voor: Koos en Rein Pieter. Op de bank  wachten Jan, Friso en Leo op hun kans om in te vallen.  De wedstrijd staat onder leiding van W.Rooze.
 
Na een wat stroef begin, het positiespel komt moeizaam van de grond, zijn de inleidende beschietingen van Koos. Twee keer probeert hij het van grote afstand. In de 10e minuut volgt er opnieuw een mogelijkheid voor Koos maar wederom geen succes. Dan in de 12e minuut een vrije trap op een zeer mooie positie tov de goal. Gerton schiet de vrije trap goed in maar de bal komt via de rechterpaal terecht bij Wibo. Een paar voetbaltrucjes later volgt een voorzet die bij de 2e paal wordt ingekopt door Koos, 1- 0 voor UtVijfde. Zou de emotionele oproep van zaterdag dan toch resultaat hebben gehad? Het antwoord komt van Sparta'59. Ze komen goed door maar de voorzet wordt naast gekopt. In de 22e minuut krijgt Sparta'59 weer een mogelijkheid, deze wordt echter slecht uitgespeeld.  In de volgende minuut wordt slecht uitverdedigen van UtVijfde afgestraft 1 - 1. In de 25e minuut een open kans voor Koos maar naast geschoten. Hierna een goede voorzet van links maar Rein Pieter kan niet voor zijn man komen. Corner van Dijkie wordt door Wibo net overgeschoten. Een goede aanval door het midden komt uiteindelijk op de hakken terecht van Robert-Jan waardoor hij niet 1 op 1 met de keeper kan komen. Bert kopt over na een corner en een vrije trap wordt door Paul slecht ingeschoten, toch gaat de bal bijna door de benen van de keeper. Weer een corner, ditmaal via de lat overgekopt door Wibo. In de laatste minuut wordt Koos in de 16 gevloerd. W. Rooze wijst gedecideerd naar de stip. Het buitenkansje wordt benut door Gerton, een geplaatst schot in de rechterhoek. Ruststand 2 - 1 voor UtVijfde.
 
Sparta'59 begint goed aan de 2e  helft. UtVijfde wordt onder druk gezet en Anne krijgt enkele schoten te verwerken. Veel hoeft hij hier niet voor te doen, net naast en huizenhoog over. UtVijfde krijgt de wedstrijd weer onder controle en de ene na de andere aanval rolt richting het doel van Sparta'59. De bal gaat over na een goede voorzet van Friso. Koos probeert het deze keer met een halve omhaal. In de 57e minuut komt er een voorzet van links die door DIjkie met een snoekduik erin gekopt wordt. Het schijnt dat hij zomers vaak oefent in het Leeuwarder bos met snoeken en een zekere ex-trainer/grensrechter van UtVijfde. Een vrije trap wordt er gegeven in de 63e minuut. Koos wil het ook wel eens proberen en gaat achter de bal staan. Zijn snoeiharde trap belandt in de linker bovenhoek. Graag even aandacht hiervoor Marthijn! Dit leek wel veel op een nominatie voor een bepaalde prijs die elk jaar wordt uitgereikt op een nog door de FC nader te bepalen locatie. Deze mokerslag komt hard aan bij Sparta'59. Er volgen aan beide kanten enkele stevige duels/overtredingen. Maar gelukkig ontspoort het niet en kunnen beide teams weer nieuwe aanvallen opzetten. In de 69e minuut een pirouette van Koos met een steekbal dwars door het hart van de verdediging. Robert-Jan rondt de aanval keurig af en bepaalt de stand op 5 - 1. Na een prachtige steekbal van Leo denkt Koos weer een goal te maken. Deze wordt echter afgekeurd vanwege mogelijk buitenspel. Koos laat hardop weten dat dit zeker niet het geval is. In de 79e minuut gaat Leo op snelheid richting een 1 op 1 met de keeper maar speelt de bal net te ver voor zich uit.  Na een voorzet van rechts schiet Sparta'59 over. Gerton zet na een goede actie Rein Pieter voor de keeper en Rein scoort de 6 - 1. Sparta'59 probeert het weer eens maar het schot gaat voor langs. De volgende poging is wel raak. Anne brengt redding op een hard schot, in de rebound is hij echter kansloos. De bal wordt simpel binnen getikt in buitenspel positie. Beter opletten Bert en niet alleen naar de vrouwen kijken langs de lijn! Het slotakkoord is voor Koos (1 x 4, 4 x 3) Wetting. Paul gaat mee naar voren, speelt meerdere Spartanen voorbij en levert de bal af bij Koos. Deze bepaalt de eindstand op 7 - 2. 
 
Een goed herstel na de nederlaag van vorige week. Volgende keer maar weer een emotionele oproep in de app!  Stefan sterkte! Wilt U de acteurs van UtVijfde ook eens zien? Check www.lacfrisia1883.nl
 
Fan van Ted.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia