VTT Toernooi : Frisia E1 en het getal 9

 

Frisia E1, inmiddels bekend van al de verslagen op de website van Frisia, was op woensdagmiddag 21 oktober één van de zestien ploegen die deelnam aan een sterk bezet VTT Toernooi 9 tegen 9. Uit de drie noordelijke provincies waren 16 talentvolle ploegen naar de  Magere Weide te komen om er een leuk toernooi van te maken. De 9 spelers van E1 werden aangevuld met Neinjel en Mauro van de E2.

 

De eerste poulewedstrijd was tegen competitiegenoot GVAV Rapiditas E1. Na een weifelend begin en een snelle 0-1 achterstand toonden de Frisianen eens te meer karakter en bogen ze de stand in een minuut of 6 om in een 3-1 voorsprong. Na rust werd het nog 3-2, maar echt spannend werd het niet meer en dus waren de eerste punten binnen.

 

De tweede wedstrijd was tegen Olde Veste E1. Een talentvolle ploeg uit Steenwijk die fier aan kop staan in hun Hoofdklasse. Het was een stugge ploeg om te bestrijden en ook tegen de Steenwijkers kwamen de Frisianen gauw op 0-1 achter. Een beetje pech (lat) weerhield Frisia van het terugkomen in de wedstrijd en toen Olde Veste de 0-2 maakte voor rust leek het beslist. De Frisianen wilden wel en probeerden ook, alleen Olde Veste hield achterin stand en kwam er via counters een paar keer nog gevaarlijk uit. Er werd niet meer gescoord en dus geen punten deze keer.

 

De laatste poulewedstrijd was tegen WVV Winschoten. De winnaar van deze wedstrijd kon zich opmaken voor een plek bij de beste 8. Frisia E1 begon nu wel scherp en was in eerste instantie de betere ploeg en kwam redelijk snel op 1-0. WVV gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug tot 1-1. Na rust ging Frisia E1 vol voor de winst en waren ze ook veel voor de goal van WVV te vinden. De Winschoter defensie was niet te kraken en in een counter gebeurde waar niemand eigenlijk rekening mee hield, WVV kwam vlak voor tijd op 1-2 en won de wedstrijd.

 

Flinke teleurstelling en tranen bij de Frisianen, maar dit hoort ook bij voetbal. Als je zelf geen goal maakt dan doet de tegenstander dat wel. Het zijn oude voetbalwetten die keihard zijn, maar niet minder waar. We konden ons opmaken voor plek 9-16. Uiteraard besloten we met z’n allen om vol voor plek 9 te gaan en nog drie wedstrijden te vlammen voor eigen publiek.

 

De eerste wedstrijd na de pauze was tegen FC Harlingen E1. Er kwam meer ruimte om te voetballen en daar maakten de behendige Frisianen gretig gebruik van. Na een 1-0 voorsprong kwamen de Harlingers terug tot 1-1, maar Frisia bleek een maatje te groot voor Harlingen en liep uit naar een 4-1 overwinning met aardig spel. Een mooie opsteker.

 

Blauw Wit E1 was de volgende tegenstander. Beide ploegen speelden zaterdag nog een leuke wedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd van vanmiddag was van een minder hoog niveau en vermoeidheid was bij beide teams wel aardig terug te zien. Het voetbal was slordig, de inzet en de wil om niet te verliezen van beide teams maakte het nog een beetje goed. Gescoord werd er ondanks wat kansen aan beide zijden niet en dus moesten we penalty’s nemen.

 

Hylke nam de eerste en scoorde via de keeper prima.
Blauw Wits eerste pingel….was een prooi voor John! Mooie redding
Tycho legde aan…en scoorde keurig in de hoek
Blauw Wit moest scoren om in de wedstrijd te blijven….maar John pakte de bal wederom!

Frisia dus door naar de ‘verliezersfinale’ waar wederom GVAV Rapiditas E1 de tegenstander was. De winning mood meenemen naar deze wedstrijd en lekker nog een potje voetballen. Ondanks de kleine pijntjes en de vermoeidheid liet Frisia E1 in deze wedstrijd eens te meer zien dat ze gewoon prima kunnen voetballen. Met veel druk naar voren werd er gespeeld. Voor rust waren we nog ongelukkig in de afwerking, maar na rust lukte het dan wel. Twee keer wisten we het net te vinden en zo wonnen we de laatste wedstrijd keurig met 2-0. Goed gedaan!

 

Een lange dag waarin we veel gedaan en gezien hebben. We hebben matig voetbal gespeeld, maar we hebben ook wel degelijk hele mooie en goede dingen gezien. Mooi is dat we in het veld al aardig elkaar gaan coachen en elkaar proberen neer te zetten. Aandachtspunt is daarbij nog dat positief coachen elkaar beter helpt dan zeuren of negatief coachen. Natuurlijk gaat nog niet alles goed, maar als team ben je met z’n allen bezig en dus moet je ook andermans fouten accepteren en proberen goed te maken. Mooi is ook dat we spelers op verschillende posities hebben kunnen zien, waarbij ook de spelers zelf aangaven waar ze zich het lekkerst voelden.

John, Tycho, Boyd, Durk, Mauro, Basten, Hylke, Thom, Eldin, Neinjel en Dennis. Allemaal hebben jullie goed je best gedaan en hopelijk ook veel plezier gehad. De begeleiding heeft in ieder geval wel een mooie dag gehad. Terugkomend op de titel. Wij werden uiteindelijk 9e in het 9 tegen 9 toernooi. Onze nummer 9 Hylke maakte ons 9e doelpunt en zo zijn er vast nog meer linkjes naar de nummer 9.Namens de begeleiding bedank ik weer de supporters en de spelers. Zaterdag om 11.30 uur speelt Frisia E1  een bekerwedstrijd tegen Blauw Wit E3. Tot dan!

 

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia