Frisia VR1 op koers

Op zaterdagmiddag 24 oktober stond de bekerwedstrijd tegen “angstgegner” Leeuwarder Zwaluwen VR1 op het programma. Net als Frisia VR1 was Leeuwarder Zwaluwen VR1 winnaar geworden van de bekerpoule eerder dit seizoen en is ook lijstaanvoerder in de reguliere competitie. Beide teams wisten tot nu toe alle competitiewedstrijden in winst om te zetten (Frisia 5 uit 5 en Leeuwarder Zwaluwen 7 uit 7). Maar Frisia VR1 heeft het altijd moeilijk tegen dit team van Leeuwarder Zwaluwen. In het vorige seizoen werd 2 keer tegen dit team gespeeld met als resultaat slechts 1 punt. Dus Frisia VR1 was vooraf gewaarschuwd.

Trainer Andries had de volgende opstelling bedacht voor deze “clash”: op doel Tina, in de verdediging Larissa, Liza, Alissa en Nina, op het middelveld Eva, Esra, Sigrid en Yvonne en voorin Esmee en Vanethy. Pernille, Shanna en Tamara begonnen vandaag op de bank. Afwezigen vandaag: Michelle, Miranda, Idskje en Ayla.

Frisia nam direct na de aftrap het initiatief en zette de tegenstander vast op hun eigen helft. Frisia dicteerde het spel en Leeuwarder Zwaluwen kon niet veel anders dan de bal zo hard en zo hoog mogelijk naar voren te trappen in de hoop dat een van hun snelle aanvallers in balbezit zou komen en voor dreiging kon zorgen. Maar de verdediging van Frisia stond als een huis en gaf geen kans weg.

De eerste goede mogelijkheid voor Frisia kwam van de voet van Eva. Voor de zoveelste keer liet Eva haar directe tegenstander de hielen zien en schoot vanaf de hoek van het 16-metergebied op het doel van Leeuwarder Zwaluwen. De bal spatte via de onderkant van de lat op de grond achter hun keeper, maar was helaas niet achter de doellijn. Geen doelpunt dus. Maar wel een mooi schot. Even later was het wel raak. Vanaf de linkerkant werd de bal hard en laag voorgegeven en Esmee was attent bij de 2de paal en tikte beheerst binnen: 0-1.

Frisia bleef geconcentreerd voetballen en voorstopper Liza was stiekem mee naar voren geslopen. Even buiten de 16 kreeg ze de bal aangespeeld en haalde verwoestend uit. De bal verdween als een streep in de rechter kruising: 0-2. Werkelijk een wereldgoal.

In de 1ste helft had Frisia de score nog verder uit kunnen bouwen naar 0-4 (kansen Esmee en Esra), maar het kan niet altijd meezitten. Maar je zag wel dat het spel van Frisia na deze gemiste kansen wat slordiger werd. Passes kwamen niet meer aan en er werd onvoldoende gecoacht. Gelukkig floot de scheidsrechter voor de rust en kon Andries “de poppetjes” weer op de juiste plaats zetten en alle neuzen in dezelfde richting.

De 2de helft begon Frisia minder geconcentreerd dan de 1ste helft. Een foute pass in de Frisia-verdediging kwam precies in de voeten van een Zwaluwen-speler en deze bedacht zich geen moment en schoot hard en hoog op het doel van Frisia. Bij Eva belandde de bal nog op de lat, maar deze bal viel net onder de lat binnen: 1-2. Zo onnodig! In plaats van de score zelf uit te bouwen, breng je de tegenstander weer terug in de wedstrijd. Zou het “angstgegner-syndroom” dan toch weer de kop opsteken?

In de 1ste helft was Pernille al in het veld gekomen voor de zieke Yvonne. In de 2de helft bracht Andries Tamara in voor Esmee om weer wat meer grip te krijgen op het middenveld. Maar Frisia had het moeilijk. Het lukte maar niet om het eigen spel te spelen en Leeuwarder Zwaluwen had door de tegentreffer weer hoop gekregen op een beter resultaat. Shanna kwam nog in het veld voor de moegestreden Vanethy, maar Frisia bleef moeizaam voetballen. De 2de helft was niet mooi, maar wel heel spannend. Met hangen en wurgen wist Frisia de zege over de eindstreep te trekken en is door naar volgende bekerronde. Deze wordt gespeeld in december.

Volgende week zaterdag speelt Frisia VR1 voor de competitie uit tegen SC Leovardia VR1. Voor trainer Andries en leider Cor een heel bijzondere wedstrijd. We houden u op de hoogte.

De (tijdelijk) gehandicapte grensrechter van Frisia VR1

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia