Frisia E1 bekert verder na ruime overwinning op Blauw Wit E3

Zonder Dennis en John die genoten van een vakantie en Hylke en Thom die met de D1 mee mochten naar FC Twente D1, een grote eer voor de mannen. Max, Mauro en Stijn kwamen ons vanuit de E2 versterken en hebben dat prima gedaan. De loting koppelde ons vandaag aan Blauw Wit E3. Een talentvolle ploeg bestaande uit eerstejaars E-spelers. 

Om 11.30 werd er afgetrapt en gingen we los. Na een opbeurende speech van (inval)leider Emile en de tactische bespreking van de coach waren we klaar voor de wedstrijd. Van onderschatting was geen sprake en de Frisianen wisten maar al te goed wat er vandaag van ze werd verwacht. De beginfase was nog wat zoeken. De buitens Mauro en Boyd werden te weinig gezocht en er ging teveel door het midden, waar het uiteraard erg vol was. De bal werd wel goed rondgespeeld en er werd dit keer weinig voor postbode gespeeld. Blauw Wit E3 kwam met de rug tegen de muur te staan en kwam er weinig aan te pas, ondanks dat ze het zeker wel probeerden. Na de 1-0 van Eldin werd er nog vrijer gevoetbald en werden de combinaties gezocht, de flanken veel beter benut en werd er ook makkelijker gescoord. Voor rust liepen we uit naar een 6-0 voorsprong. Achterin bleven we geconcentreerd en de flanken met Stijn, Mauro en Boyd (afwisselend) kregen bruikbare ballen en konden zo het centrum bedienen. 

Tevredenheid bij beide coaches. De aandacht nog even op de concentratie. Keeper Max en de verdediging met Tycho, Durk en later ook Mauro moesten geconcentreerd blijven spelen. We wilden graag de 0 houden. Voor de rest lekker doorgaan, plezier hebben in het voetbal en de bal lekker het werk laten doen.

Na rust een vergelijkbaar beeld met een aanvallend Frisia en een tegenhoudend Blauw Wit. De jongens deden absoluut hun best en de jonge keeper van Blauw Wit hield er ook een hele boel uit, dat moet gezegd. Het verschil was te groot tussen beide teams om er een echte wedstrijd van te maken en dat is voor beide ploegen niet altijd even makkelijk. De Frisianen lieten de bal de tweede helft ook goed rond gaan en maakten een aantal zeer fraaie goals. Overstapjes, fel de duels ingaan, de drang naar voren blijven houden. Het verzet van Blauw Wit was logischerwijs zeker in het laatste kwartier gebroken en dus werden de ruimtes groter en moest de keeper aan het werk. We wisten na rust nog 7 keer te scoren en door het geconcentreerde spel achterin van de verdediging en de keeper Max hielden we ook de 0. Eindstand 13-0. Volgens mij (ik kan er uiteraard naast zitten) scoorde Eldin 5, Basten 5, Boyd 2 en Stijn 1. Mocht het fout zijn hoor ik het uiteraard graag. 

Als eerste bedank ik natuurlijk de invallers Max, Stijn en Mauro. Jullie hebben goed gevoetbald en lekker meegedaan. Verder een dikke pluim aan de verdediging voor 50 minuten lang toch de focus weten te houden, ondanks dat je niet veel getest wordt. Dat is niet altijd makkelijk. Voorin werden de zijkanten goed gezocht en naast Stijn en Mauro liet ook Boyd vandaag zien dat hij zich daar prima thuisvoelt. Basten en Eldin profiteerden ook van de vele ballen die zij vanaf de flank kregen en konden daarom allebei een handvol goals maken. Jongens goed gespeeld! 

Volgende week wacht ons een grote uitdaging als wij op bezoek gaan bij het sterke Zuidhorn E1. De winnaar van het VTT toernooi 9 tegen 9 en de verliezend finalist van het VTT toernooi 7 tegen 7. Zij verloren daar van…ons. Ze zullen dus gebrand zijn op revanche. Wij gaan aantonen dat wij ook op dat niveau lekker kunnen voetballen en mooie resultaten kunnen boeken. Wij weten allemaal dat we dat kunnen, of niet dan?

De coach.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia