Beker: Renado - Frisia (1-1) 1-3

Het gebeurt niet vaak, dat Frisia bij Renado op bezoek komt. In het programmaboekje snakte men in Sint Nicolaasga ernaar om een tegenstander in deze bekerronde te treffen die voetbalde en geen hotse-knotse begonia voetbal hanteert zoals in de 4e klasse A waar Renado in uit komt.
Frisia trainer Johan Groote kon een volwaardig team de wei inbrengen al moest het Willem Mollema en Geoffrey Schilte in de basis missen en zag het 2 weken terug Reinout Waalkens vertrekken. 
Johan Groote heeft weinig te klagen over zijn ploeg na de 1-3 overwinning bij Renado. 
De overwinning was dik verdiend alleen haalden de Frisianen niet sneller de trekker over, waardoor Renado lang mee kon komen in de eerste helft. 
 
Al vrij snel na de aftrap lag de bal in het net door een assist van Dennis Schotanus op Patrick Hoving die keurig raak schiet; 0-1. 
Je zou denken we gaan er even voor zitten, maar naarmate de eerste helft vorderde moesten de Frisianen alle zeilen bijstellen om niet verrast te worden door Renado.  Renado spelers Reggy Meurs en Giedo de Weerd hielden de Frisianen regelmatig bezig. 
Gelukkig ging een poeier van Giedo de Weerd via de lat weer het veld in.
En toch kwam Frisia niet veel in gevaar en waren een paar uitbraken van de Frisianen net niet doeltreffend, omdat doelman Fariz Mesut in de weg stond.
Dat ergens in de 35e minuut de 1-1 valt is te wijten aan de Frisianen zelf, door inleveren en niet aanpakken op het middenveld kon Giedo de Weerd de bal zo doorsteken op Reggy Meurs die beheerst inschoot. 
Dit had geen doelpunt mogen zijn, omdat de spits 2 meter buitenspel stond, maar scheidsrechter P. Kats oordeelde anders en negeerde het vlagsignaal van de Frisia grensrechter. 
 
Na de rust begint Frisia weer voortvarend en weet het binnen 3 minuten de 1-2 in de touwen te leggen. Compliment voor de technisch beweeglijke vaardige Jordy Hoekema die zich vrijloopt op de zestien meter en de bal (assist van Patrick Hoving) onberispelijk met een droge knal in de rechterhoek van de keeper mikt; 1-2.
De intenties bij Frisia was nu om meer druk op de Renado verdediging te zetten en ze meteen af te troeven om de tweede bal te winnen. Jammer genoeg waren daarin soms de keuzes te snel de lange bal en lette men niet op om de 2e bal te winnen. Ondanks dat was Frisia de bovenliggende partij en speelde gedreven, maar soms ook een tikkeltje te nonchalant in het rond spelen van de bal.
Frisia behield de voorsprong en zag Renado, maar weinig kansen in de tweede helft creëren. 
Toen Hidde Pater erin kwam voor Davidé Tundo pakte de aanvaller meteen zijn doelpuntje mee en wist de eindstand ergens in de 78e minuut op 1-3 te bepalen. Een terechte overwinning en op naar de volgende ronde van de beker.
 
Opstelling: Richard Reitsma, Jorn Wieringa, Douwe Wim Terpstra, Jannick vd Wal, Mark den Hartog, Jelmer Vos, Davidé Tundo (Hidde Pater/72), Dennis Schotanus, Patrick Hoving (Aissa Mahnin/80), Brent Wiebenga  (Dennis Schuurman/68), Jordy Hoekema
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia