v.v. Drachten B2 - LAC Frisia 1883 B3 (Beker | 24-10-15)

Gisteren was het eindelijk zover, het vervolg van de bekercompetitie, waarin we werden geloot tegen een selectie team van v.v. Drachten, namelijk B2. Volgende keer hopen we dat Makaay de ballen wat beter schud!
 
Ons 'gehavend' team reisde met 15 spelers naar Drachten, van B2 hadden we Quentin mee (die tegenwoordig ook op donderdag met ons mee traint), van B4 hadden we Mike, Jarmo en Rayvano mee. Levi, Rory, Tys, Merlijn, Gurjot, Max, Cas, Ramon, Lucas, Timo en Noah waren de 11 van B3 die konden spelen, we missen Vladimir en Justin nog steeds i.v.m. blessures.
 
We begonnen ditmaal iets eerder met de voorbereiding van de wedstrijd, gezien de resultaten in onze zware competitie was het duidelijk dat we een ander systeem moesten proberen, daarvoor was de beker een uitgelezen kans om dit te testen. In de kleedkamer kregen alle jongens uitgebreid uitleg en instructies, waarna Lucas ( C ) de jongens mee nam voor de warming-up.
 
 
Het begin van de eerste helft was voor ons gelijk lastig, de jongens moesten duidelijk wennen aan de nieuwe formatie. Daar kon Drachten halverwege de eerste helft van profiteren en kwamen op een 1-0 voorsprong door een mooi afstandsschot dat, via de vingers van keeper Levi en de onderkant van de lat, het doel trof. Niet veel later kwam Drachten op 2-0 door een foutje in onze verdediging, dat genadeloos werd afgestraft.
 
Ondanks de 2-0 achterstand konden we zien dat onze jongens zich steeds beter wisten aan te passen naar het nieuwe systeem, de verdediging stond steeds beter en ook het middenveld begreep hun vernieuwde rol steeds beter. Mede daardoor kwamen wij steeds dreigender naar voren en leverde dit een aantal kansen op. Vlak voor rust kregen we weer een corner en deze werd perfect binnen gekopt door Tys, maar wegens een mysterieuze duwfout werd dit doelpunt afgekeurd, tot verbazing van zowel onze bank, als die van Drachten.
 
We gingen dus de kleedkamers in met een 2-0 achterstand. In de bespreking werd snel duidelijk dat de heren de nieuwe formatie steeds beter begrepen en de voordelen hiervan zagen, oftewel de tweede helft op dezelfde voet verder!
 

De tweede helft stond Frisia dan ook goed te voetballen, verdedigen ging steeds beter en de omschakeling werd ook met de minuut dreigender! Het was echter Drachten dat tot scoren kwam, een afstandsschot bleek te lastig voor Levi, de bal stuiterde vlak voor hem op en na wat gegrabbel vloog ging de bal er toch in, 3-0. Ongeveer 5 minuten later was het weer raak voor Drachten, na een mooie aanval maakten zij de 4-0.
 
Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, maar waar de jongens in het verleden hun kopjes lieten hangen bleven ze nu strijden! En waar Drachten in de tweede helft vermoeid leek te raken, waren onze jongens nog behoorlijk fit.
 
Door een afgedwongen fout in de verdediging van Drachten, na goed druk zetten, profiteerde Noah optimaal en schoot beheerst de 4-1 binnen! Toch nog de eretreffer dachten we, maar dit bleek nog maar het begin te zijn. De nieuwe formatie werd bij vlagen perfect uitgevoerd en bij een snelle/goede uitbraak scoorde Jarmo de 4-2. Dit doelpunt gaf de jongens extra energie en met nog 10 minuten op klok kon het nog wel eens spannend worden.
 

De vermoeidheid bij Drachten werd ook steeds erger en in de laatste 10 minuten kregen wij dan ook steeds meer en meer kansen. 5 minuten voor het eind viel de 4-3 dan alsnog, Mike ronde knap af en gaf Frisia daarmee nog extra hoop!
 
In de laatste 5 minuten kregen wij nog verscheidene kansen, maar wisten we niet meer te scoren. We verloren dus uiteindelijk met 4-3 na terug te zijn gekomen van een 4-0 achterstand, daardoor werd het onterecht afgekeurde doelpunt toch nog wel even zuur op het eind, maar iedereen was toch zeer tevreden over de wedstrijd! Voor de vele toeschouwers was dit dan ook een mooie wedstrijd!
 
 
Een Man of the Match kiezen was ditmaal niet al te lastig, Levi! Ondanks 1 foutje, dat met gemak weggestreept kon worden tegen de talloze prachtige zweefduik- en katachtige reddingen, waarmee hij B3 in de wedstrijd hield! Hiermee lijkt ook een eind te zijn gekomen aan onze zoektocht naar een nieuwe keeper, Levi stond dan ook zeer gemotiveerd en met veel plezier onder de lat!
 
Ook bedanken wij Quentin (B2), Rayvano (B4), Mike (B4) en Jarmo (B4) voor hun goede wedstrijd! Alle vier hebben hun stempel op de wedstrijd gedrukt, mooie acties op het middenveld, 100% inzet en ook nog doelpunten gemaakt!
 
Alle ouders, supporters en chauffeurs ook bedankt voor jullie aanwezigheid, wat zouden wij ook zonder jullie moeten ;)
 
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, namelijk tegen FC Birdaard B1. Zoals het nu staat, begint deze wedstrijd om 14:30 op het C-veld!
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia