Zuidhorn E1 - Frisia E1 7-1 (3-1)

Frisia E1 en de verloren sleutel

De wekker om 7.30. Douchen, ontbijten. Bidons, aanvoerdersband, coachmap mee en om 8.30 klaar om naar Frisia te fietsen. Maar waar is de fietssleutel? De paniek slaat lichtelijk toe in huize coach en als de sleutel om 8.40 nog steeds zoek is besluit ik maar even een appje te sturen naar de wachtende groep Frisianen. Sleutel blijft zoek dus zoeken naar een oplossing. Leider Sijmen bellen om me maar op te pikken van huis zodat we op tijd aan kunnen komen in Zuidhorn en zoals zo vaak zie je dan opeens de sleutel liggen achter een kastje op de vloer…..Lekker begin van de dag.

JW kwam in de limousine voorgereden en zorgde met een flinke vaart ervoor dat we alsnog mooi op tijd waren in Zuidhorn. Nog niet alle Frisianen waren gearriveerd en dus moesten we even improviseren met een korte bespreking en warming up. De tegenstander van vandaag is een uitstekende ploeg. Een stabiel team met goede spelers en een paar spelers die het label uitstekend verdienen. We moesten dus alles geven om hier tot resultaat te komen.

10.15 de aftrap. De Frisianen begonnen fris aan de wedstrijd. Rechtsbuiten Boyd kreeg 2 hele goede kansen, maar wist helaas net niet te scoren. We hadden binnen 5 minuten al 2 of 3 keer kunnen en wellicht moeten scoren, maar helaas. Zuidhorn kreeg daarna meer vat op de wedstrijd en toonde regelmatig haar klasse. Hylke had zijn handen vol aan hun sterke midmid. De wedstrijd glipte uit onze handen en Zuidhorn kwam ook terecht op een 1-0 voorsprong. De Frisianen bleven het proberen, maar kwamen in deze fase minder aan het voetballen toe. Het was aan een paar katachtige reflexen van John te danken dat het niet al 2 of 3-0 stond. De thuisploeg had een paar fraaie kopkansen vanuit corners en vrije trappen. John moest helaas de 2-0 uiteindelijk wel incasseren. Niet lang voor rust deden de Frisianen dan wel wat terug. Het was Eldin, die een balletje keurig in de hoek plaatste. Hierna werd Frisia wat sterker, maar kreeg het in de blessuretijd dan toch nog een tikje. Zuidhorn maakte de 3-1.

In de rust de koppen weer bij mekaar. Waar liggen voor ons de kansen? Hoe gaan we het aanpakken? De limonade ging er wel in na een pittige 25 minuten voetbal.

Na rust gebeurde er aanvankelijk niet eens zoveel. De thuisploeg bleef wel een overwicht houden. De Frisianen waren wat minder in beweging dan Zuidhorn en dit maakte het lastig om tot goede aanvallen te komen. Toen Zuidhorn op een 4-1 kwam was de ban gebroken. Hierna werd het wat lakser en was de drang naar voren erg groot bij veel spelers. Dit leverde veel ruimte op en daar weten goede ploegen als deze wel raad mee. Kregen we dan geen kansen na rust? O jawel. Hylke gaf met zijn steekballetjes nog een paar keer vrije doortocht aan Dennis, helaas stond de keeper in de weg. Boyd had nog een fraai schot van afstand, Dennis was nog alert bij een rebound en Thom had wellicht nog een strafschop verdiend na een goede actie. Het mocht niet baten. Zuidhorn scoorde wel en wij niet, waardoor we uiteindelijk met 7-1 verliezen.

Deze overwinning voor de thuisploeg is zeker terecht. De uitslag had ook 9-6 of 8-4 kunnen zijn. Zuidhorn was over 50 minuten de betere ploeg. Zoeken naar excuses heeft geen zin, positief was dat we ondanks de forse achterstand wel bleven proberen om tot kansen te komen en dan zie je dat die kansen ook komen. Vandaag schoten we ze er niet in, volgende week kan dat weer anders zijn. 

Jongens, omgaan met verlies en achterstand is vreselijk lastig, zeker op jullie leeftijd, maar denk eraan dat wij ondanks de stand in de wedstrijd met elkaar als team moeten blijven knokken. Met iets meer beweging op het veld gaat de bal makkelijker rond en kunnen we verder komen dan dat we vandaag hebben laten zien. Hier gaan we uiteraard weer aan werken de komende tijd. 

Volgende week wacht de volgende kraker, want vergeet niet, het niveau in deze Hoofdklasse is echt ongekend hoog voor regio Noord. Het is daarom absoluut geen schande als je een keer verliest, maar uiteraard spelen wij volgende week gewoon weer voor de winst tegen een sterk ACV Assen. Wellicht vinden we dan de sleutel in één keer. 

De coach en zijn fietssleutel 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia