Frisia A2 - Terschelling A1: 4-0 (3-0)

Dit weekend eindelijk weer een wedstrijd na een weekendje 'niks'...
In de afgelopen weken was Wiebren al redelijk betrokken bij onze jongens, vandaag dan zijn 1e formele klus als leider van Frisia A2. In meerdere opzichten fijn kan ik jullie melden. Het team verdient zowel op technisch vlak als organisatorisch vlak het beste en dat betekent ook een volledige staf. De komende periode zal ook Joost de Boer (Frisia 3) aansluiten als assistent en verzorger. Joost is bezig met de studie fysiotherapie en wil zo zijn vrijestudiekeuzepunten vergaren: Joost welkom en succes!
 
Vandaag Terschelling A1 bij ons op de Magere Weide. Erg vroeg kan ik jullie zeggen, de spelers van Terschelling hebben - met een snelle terugkeer naar het eiland - ook nog iets aan de zaterdag.
Om 10.15 stond de wedstrijd gepland. Een kwartier eerder stonden beide ploegen op ons hoofdveld klaar om af te trappen op een met ladingen zand bedekte bodem. Normaliter een snel veld en dit keer erg traag en zwaar.
 
De aanloop naar deze wedstrijd is een lastige te noemen. Vele afmeldingen vanwege toetsweek en de nodige voorbereidingen die hier aan vooraf gaan. Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op de spelers van A3 en die waren met 4 spelers hofleverancier vandaag - waarvoor dank aan Pierce, Milan, Gerben en Kevan! Last minute meldde Daan zich af: de griep houdt hem vandaag aan de kant. Gelukkig bestaat de 2e selectie A-junioren uit 30 man dit seizoen!
 
Scheidsrechter Beuker had amper voor het begin gefloten, Frisia A2 had er 2 in het 'mandje' kunnen hebben liggen. Grote kansen waarmee iets minder groots werd omgegaan. Het ontbreekt ons nog al eens aan koele zakelijkheid. In minuut 5 was het dan toch raak: na een prima voorzet in het 5-meter gebied was het Leon die de 1-0 aantekende. Een snel doelpunt is altijd mooi want normaliter komt de tegenstander dan en ontstaan er de welbekende ruimtes. Nou, dat laatste was ook dit keer waar. Onze verdediging en middenveld veroverden menig bal snel. De tactiek werd goed uitgevoerd maar de slagvaardigheid bleef uit. Dit totdat in de 30e minuut de zoveelste aanval werd opgezet, ditmaal via Milan. Hij legde zijn tegenstander menigmaal de wil op en zijn assist werd binnengetikt door nog een speler geleend van Frisia A3, Pierce. De 2-0 was zeker verdiend gezien de kansenverhouding. Terschelling wist zich geen raad met onze snelle middenvelders Roberto en Pierce. Zo was het wederom een mooie aanval over rechts waarbij Roberto de achterlijn haalde. In de loop had hij al enkele verdedigers het bos in gestuurd. Het mooiste had hij bewaard: een prima bal teruggetrokken buiten het bereik van de keeper van Terschelling en binnen bereik van onze Shently: 3-0 
Met deze stand gingen we ook de rust in. In de kleedkamer heerste er ontevredenheid. Onze jongens zijn gretig en er werd te slordig gespeeld. Dit werd ook uitgesproken maar ondanks alles, het gezeik-gehalte had de boventoon. Dit laatste is jammer en begrijpelijk tegelijk: Terschelling was al bezig met de terugreis en wij voetbalden met een te traag baltempo en waren vele malen besluiteloos. Verdedigend stond het goed. Het middenveld was goed in de omschakeling maar de ruimtes werden dichtgelopen door ongedisciplineerd voetbal. Positioneel kon het beter in de eindfase van de opbouw. Er kwamen oplossingen en die werden afgesproken. 
 
In de 2e helft had Terschelling gereageerd op onze tactiek: Men liet 1 man doorschuiven naar het middenveld en zo kregen ze iets meer grip op het spel. Met Kevan als vervanger voor Pierce, werd na een kwartier ook Gerben ingebracht. We zetten op dat moment de formatie om en gingen met 3 aanvallers verder. Terschelling werd zo gedwongen om 1 man terug te halen naar hun verdediging. Er werden vele duels uitgevochten en onze keeper Kaan stond een aantal keren klasse te keepen. Hij houdt de nul en daarmee nam het zelfvertrouwen gaande weg de 2e helft af voor Terschelling. Frisia A2 speelde slordig en de vraag luidt: was dit het gevolg dat wij zo mee moesten in de strijd die werd geleverd? Veelal in bij opbouw ook de welbekende postbodes die de "bal" praktisch overgaven aan hun medespelers. Jammer want dit moet gewoon anders. Sneller de bal rond laten gaan en slimmer. Momenten van 100% kansen waren er meerdere malen voor Frisia A2. Gelukkig was het Karen die zijn mindere fasen in de wedstrijd kon verbloemen met een fraaie treffer: 4-0. Het laastste fluitsignaal is dat wat volgde. Onze jongens waren "not amused" ondanks de positieve zaken zoals het houden van de nul, het winnen van 3 punten en aansluiting houden met "the best of the rest".
 
Laat ik zeggen dat ook ik enige tijd nodig heb om te relativeren:
- We speelden met een andere spelopvatting dan anders (We moesten wel want er ontbraken teveel bepalende spelers)
- We speelden met veel nieuwe jongens
- De trainingsopkomst was laag deze week dus aan de voorbereiding schortte ook het een en ander
- We zijn erg kritisch op ons eigen spel (en dat is altijd goed)
- We vergeten ook wel eens dat de tegenstander ook kan verbeteren - gelet op onze aanvalsbedoeling
 
Komende week dan SC Franeker die momenteel in deze competitie geen weerstand ondervindt. Wij kennen hen nog vanuit de bekerronde en waren toen zeker niet kansloos. Ook deze week wordt hier naar toegewerkt want wij kunnen er voor gaan zorgen dat deze competitie iets meer kleur gaat krijgen: Frisiaanse kleur!
 
Henk

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia