VC Trynwalden MC1 – Frisia MC1 (2-2) 7-4

MC1 START COMPETITIE MET VERLIES

Vandaag was de start van de nieuwe competitie voor de MC1. Via de plaatsingswedstrijden die de afgelopen weken werden gespeeld, zijn de meiden voor de nieuwe competitie die tot april/mei loopt, ingedeeld in de Hoofdklasse B. Vandaag dus de eerste wedstrijd, en direct een uitwedstrijd tegen Trynwalden MC1 uit Oenkerk. Wat we al verwacht hadden, en dat zal deze competitie vaker gebeuren, veelal 2e jaars C-meiden en ook een aantal B-dispensatiespeelsters.

Na de aftrap om 11 uur werd snel duidelijk dat er nu op een ander niveau werd gespeeld. De eerste minuten speelden zich dan ook af op de helft van Frisia. Dit resulteerde vrij vlot in de eerste tegengoal. Maar vlak daarna de eerste echte aanval van Frisia. Britt op snelheid, spelend op Nina die de bal in de touwen schoot. De stand was weer gelijk, 1-1. Daarna toch veelal het zelfde speelbeeld waarbij het spel zich voornamelijk op Frisia-helft afspeelde en herhaaldelijk de bal in de sloot naast het speelveld terecht kwam. De meiden kwamen op voorsprong door een doelpunt van Nina. Waarna snel het tegen antwoord van Trynwalden kwam. 2-2, dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Trynwalden maakte doelpunt nummer 3. En ook de 4-2 viel al snel. Door onzorgvuldig spelen en enigszins pech belandde daarna drie keer in eigen doel. We keken voor het eerst sinds lange tijd tegen een behoorlijke achterstand aan, 7-2. Door te blijven voetballen kwamen we wel steeds vaker op de helft van de tegenstander, de meiden probeerden nog van alles en lieten de koppies niet hangen. Helaas waren sommige passes niet zuiver, werd er niet tijdig gereageerd en werden we te gemakkelijk van de bal gespeeld. Jessa maakte nog wel de 7-3 en Dagmar maakte ook nog een doelpunt waardoor we met 7-4 verloren.

We weten nu dat de meiden de komende wedstrijden er iedere keer voor de volle 100%  tegenaan moeten gaan. Deze wedstrijd hebben we genoeg verbeterpunten gezien, en hier gaan we zeker aan werken. Maar van fouten leren we, dus op naar de wedstrijd van volgende week. Dit wordt een thuiswedstrijd tegen SC Stiens MC1.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia