Frisia E1-ACV E1: 2-0 (2-0)

Frisia E1 wint als team van ACV E1

Na een forse nederlaag afgelopen week in Zuidhorn waren de talenten van Frisia E1 wel weer eens toe aan een fraaie driepunter. Tegenstander van deze keer was het goed presterende en goed voetballende team van ACV E1 uit Assen. De Drentenaren wonnen vorige week nog de provinciederby van FC Emmen E1 met 4-2 dus we waren gewaarschuwd.

Vooraf even een bespreking in de officiële besprekingsruimte van Frisia. Hoe gaan we spelen? Hoe kunnen we vandaag het beste tot een goed resultaat komen? Goed zijn is in deze competitie niet goed genoeg, alle teams zijn goed. Er moest dus nog iets bij. De coaches waren het erover eens dat de winst voor ons zou kunnen zitten in het spelen als een team. Elkaar helpen, voor elkaar door het vuur gaan en met elkaar proberen tot de winst te komen. 

Om 11.30 in een goede ambiance in warm en bewolkt herfstweer konden we van start. De peptalk leek aanvankelijk weinig effect te hebben, want de gasten uit Assen konden al vrij snel 1 op 1 naar John, maar gelukkig voor ons bleef John rustig en wist hij de inzet te keren. De Frisianen waren gewaarschuwd. ACV had een goed voetballende ploeg met vooral voorin heel veel snelheid. Er moest geconcentreerd gevoetbald blijven worden.

In de 9e minuut was het Boyd die aan de rechterkant de turbo aanzette, hij gaf de bal goed voor en Basten was los van zijn man en tikte via het gebied onder de buik (hij weet zelf wel hoe dat eigenlijk heet…) de bal in de goal. 1-0. Er mocht best even gejuicht worden, dat deden de coaches ook. Frisia E1 bleef voor de rust goed voetballen en had via een goede kans van Eldin (na goed doorjagen van Hylke) op 2-0 moeten komen. Helaas verdween de bal niet in de netten. ACV was ook absoluut niet ongevaarlijk en er ontstond een erg leuke en open wedstrijd met twee ploegen die elkaar fel bestreden. Voor elke meter werd gevochten en dit werd door het hele team gedaan. Achterin was de concentratie af te lezen van de koppies van John, Tycho en Durk. Centraal waren Basten en Hylke afwisselend controleur en de baas op het middenveld. Voorin konden Dennis, Eldin, Thom, Boyd en Hylke hun dingen doen, ook in de omschakeling gingen de jongens keurig met hun man mee. Het was een genot om naar te kijken. Vlak voor rust wint Boyd een duel op kracht van een Assense verdediger en na een assist beloont hij zichzelf nu met een goal. Een prachtig moment om er eentje te maken. 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de rust tevredenheid, maar er kon volgens de jongens nog genoeg beter. We moesten de kansen meer afmaken, we moesten scherp en geconcentreerd blijven en we moesten onszelf vandaag belonen met 3 punten.

Na rust een sterker ACV dat op zoek gingen naar de aansluiting. Heel veel kansen waren er niet voor ons. We werden gevaarlijk via een aantal vrije trappen van afstand, maar deze misten helaas het doel en/of het hoofd van een medespeler. De slag op het middenveld werd veelal gewonnen door de Frisianen. Hylke en Basten werkten keihard en werden gesteund door de omschakelende aanvallers en in de rug hadden ze nog de betonnen muur van Tycho en Durk, te passeren op eigen risico. ACV kwam er desalniettemin een paar keer levensgevaarlijk uit. Het vizier van de Assenaren stond vandaag gelukkig voor ons niet op scherp en John bleek onpasseerbaar en werd hij toch gepasseerd stond de lat dit keer in ons voordeel. De handvol kansen die ACV kreeg wisten ze niet om te zetten in een goal. Typerend voor de wedstrijd was dat rechtsbuiten Thom vlak voor tijd nog even vlak voor John een bal keurig uitverdedigd. Zoveel meters maken voor je team, jullie hebben het allemaal vandaag laten zien. Door 50  minuten lang alles voor elkaar over te hebben konden we na de blessuretijd met z’n allen opgelucht ademhalen. Frisia E1 – ACV E1 2-0.

Jongens ik moet jullie als team een groot compliment geven. Jullie hebben ontzettend goed opgepakt wat we met z’n allen besproken hebben. Jullie hebben vol inzet gevoetbald en met elkaar alles er aan gedaan om vandaag te winnen. Wij hebben van jullie genoten en als we deze lijn door kunnen trekken dan kunnen wij nog heel wat punten gaan pakken dit seizoen. Als team ben je altijd sterker dan alleen en als team win je wedstrijden. Ik ben ontzettend trots op jullie.

Volgende week de uitwedstrijd naar ONS BOSO Sneek. Deze wedstrijd is te bezoeken middels een verplichte autocombi. Vertrek vanaf de Magere Weide om 08.00 uur, aanvang wedstrijd om 09.00 in Sneek.

 

Tot dan!

 

De trotse coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia