Alcides 2 - Frisia 2 (0-3) 1-4

In een aantrekkelijk duel, met vooral voor de rust meer kansen voor de Frisianen, heeft Frisia 2 in Meppel een verdiende 1-4 zege geboekt op Alcides 2.

Na vier wedstrijden zonder overwinning was Frisia met vertrouwen naar Meppel afgereisd. De ploeg uit Leeuwarden aasde op de derde zege na 13 september op FVC, toen met 3-1 werd gewonnen.

Alcides was van plan begin af aan de Frisianen onder druk te zetten en hield dit tien minuten goed vol, maar het beweeglijke spel van de Meppeler spelers was daarna uitgeraasd. De plannen van Alcides om de vijfde plaats vast te houden konden al snel in de prullenmand, want na 17 minuten spelen zette Aissa Mahnin (na prima voorbereiding van Romke op Jeffrey die Aissa goed bediende) Frisia op 0-1.

Hierna konden de Frisia supporters er even voor gaan zitten, want het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. In de 28e minuut wist de goed spelende Fouad , Danny op rechts met een prima diepe bal te bereiken die 1 op 1 niet faalde en de 0-2 wist aan te tekenen. De Frisianen hadden de leiding over het spel met verzorgd goed combinatiespel werd het publiek in het gure weer op attractief voetbal getrakteerd.

Alcides verstopte zich even, stichtte geen gevaar, maar ging het samenspel telkens mis, omdat daar een aantal spelers voor zichzelf gingen spelen. Invaller Ward moest Hugo nog in de eerste helft vervangen en wist zijn paadje de rest van de wedstrijd goed schoon te vegen. 8 minuten voor rust wist Fouad door goed afjagen 1 op 1 te komen met de Alcides keeper en schoot onberispelijk hard in; 0-3. Een riante 0-3 voorsprong en dik verdiend, complimenten voor het veldspel en de spirit.

Nadat Alcides na de rust sterk uit de startblokken kwam , schoten ze de bal in de 49e minuut op de lat. Dat hierna een paar 100% uitgelezen kansen voor de Frisianen waren te noteren, had de stand uitgebreid kunnen worden. Bijna bracht Danny oog in oog met de Alcides keeper de 0-4 van zijn schoen, maar ziet de bal voorlangs nipt naast gaan. Kort hierna Danny op de vrijstaande Jeffrey die zijn 100 % kans ook om zeep hielp. Slordigheden waardoor Alcides nog enigszins lucht kreeg en geloof om in de wedstrijd terug te komen. In de 52e en 60e minuut waren het ogenblikken van opletten , maar gelukkig hield keeper Tyrone zijn doel goed schoon. Willem inmiddels in de ploeg gekomen voor Jeffrey. De score opvoeren, was het wachten op een doelpunt van Frisia, want de Frisianen hielpen nogal wat kansen om zeep. Dit door breien aan de bal en geen juiste beslissingen te nemen. In de 68e minuut komt Danny weer in een 1 op 1 situatie, maar verzuimt te scoren. Even later werd er wel gescoord, toen Aissa in de zestien meter gevloerd werd moest scheidsrechter Bisschop een penalty geven en legde de bal op de stip. Lars wist de penalty van 11 meter achter doelman Renee Agterhuis te leggen; 0-4. Erwin kwam er als laatste wissel in voor Aissa die een klasse wedstrijd mocht noteren. Alcides probeerde het daarna nog wel, maar de overtuiging ontbrak en grote kansen bleven uit. Toch kwam Alcides 15 minuten voor tijd op 1-4 en had daarna een enorme kans op 2-4, maar de 3 punten werden mee naar Leeuwarden genomen. Met deze terechte overwinning komen de Frisianen op een keurige 4e plaats en hebben uit 8 wedstrijden 11 punten en een doelsaldo van 12 voor en 11 tegen.

Nogmaals complimenten voor het veldspel en de spirit. Alleen graag wat meer beleid en logischer keuzes maken in het afmaken van de vele kansen. Volgende week een vrij weekend waarna we de week erop thuis aantreden tegen het hooggeplaatste LSC 2 .

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia