Frisia E1 in tumultueuze slotfase langs ONS Sneek E1

Een gure wind, 9 uur in de ochtend, buitjes en een drassig veld. Het was weer een heerlijke herfstdag voor een potje voetbal. Tegenstander van vandaag was ONS Sneek E1, hoe zouden de jongens het oppakken na de prachtige overwinning van vorige week op ACV E1?

Voor rust had de thuisploeg de wind mee en met verraderlijke schoten van afstand moest John alert blijven. De beginfase was gelijk opgaand. De Frisianen hadden moeite om er voetballend uit te komen en als de bal voorin was werd deze te vaak te makkelijk ingeleverd. ONS liet regelmatig grote ruimtes vallen tussen de keeper en de verdediging en daar konden de Frisianen een paar keer van profiteren. Halverwege de eerste helft was het Thom die een goede actie had en kon schieten, de keeper wist de inzet nog te keren, maar in de rebound lette Boyd goed op en zo kon hij de 0-1 binnentikken. ONS ging niet bij de pakken neerzitten. Via hun sterke middenvelder (die mooie duels uitvocht met Hylke, met Hylke toch vaker als winnaar!) probeerden ze meer druk naar voren te krijgen. Met indraaiende corners en vrije trappen werd het nog even billenknijpen en vlak voor rust belandde de bal twee keer via de lat over het doel van John en dus gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust de wind mee, daar moesten we van kunnen profiteren. Niet blind naar voren schieten maar de bal met gevoel over de verdediging leggen en profiteren van de snelheid van Thom,Boyd, Eldin en Dennis.

In de praktijk bleek het lastiger dan gedacht. De hemel barstte open met gemeen kleine hagelstenen en het voetbal werd er mede daardoor niet beter op. ONS begon feller en kreeg de Frisianen met de rug tegen het eigen doel. Een goed getrapte corner belandde bij de eerste paal en John kon zijn handen er helaas net niet goed genoeg tegen aan krijgen. 1-1. Beide ploegen voetbalden daarna om te winnen en het werd op een steeds slechter wordende grasmat een (sportief) voetbalgevecht. Gemeen was het niet, stevig af en toe. Beide ploegen kregen mogelijkheden tot scoren, maar gelukkig lukte het ons als eerste. Eldin had een mooie actie vanaf links, kwam naar binnen en schoot hard in de korte hoek raak 1-2. Zou dit genoeg blijken? Nou nee dus. Er brak een slotfase aan die om meerdere redenen eigenlijk niet zoveel woorden verdiend dus vandaar dat ik het beknopt hou. In de allerlaatste seconde constateerde de scheids een overtreding op een meter of 10 van de goal van John. Was het een overtreding? Ik denk het niet. In ieder geval volgde er een penalty tot grote teleurstelling bij de Frisianen. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten en dus stond het zomaar 2-2. Eldin moest het veld ook nog verlaten na opmerkingen tegen de scheids. Vanaf de aftrap een laatste offensief van Frisia E1. Een overtreding op een meter of 20 van de goal leverde een vrije trap op. Hylke mocht de bal nemen en met alle frustratie die hij in zich had schoot hij de bal hard en laag richting de hoek. Thom stapte nog zeer fraai over de bal heen waardoor de bal prachtig in het hoekje in de goal belandde. Grote opluchting en ook wel een gevoel van gerechtigheid bij de Frisianen. Niet lang daarna floot de scheids af en wonnen we de wedstrijd dus met 2-3.

Laat ik eindigen met een compliment maken naar de spelers. Voetballend kunnen we zeker nog beter en dat gaan we ook nog laten zien, maar jullie hebben vandaag wel weer laten zien dat jullie een enorme drive hebben en een grote wil om te winnen. Het is niet makkelijk om na een grote teleurstelling toch door te gaan, vandaag zie je wat voor effect dat kan hebben.

De coach.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia