Drachtster Boys E1 - Frisia E1 6-0 (3-0)

Frisia E1 uit het bekertoernooi na verlies in Drachten

Vandaag (21 november) stond de derde ronde van het bekertoernooi op het programma. Na een overtuigende poulefase en een riante overwinning in de tweede ronde kreeg Frisia E1 vandaag een geduchte tegenstander, namelijk competitiegenoot Drachtster Boys E1.

In de competitie wisten wij in de openingsronde nog 0-5 te winnen van deze tegenstander en dat was ook de jongens niet ontgaan. De coach en de leider waakten ervoor dat een voetbalwedstrijd altijd op 0-0 begint en dat de eerdere overwinning ook juist een extra motivatie kan zijn voor de tegenstander om nu wel te laten zien wat ze echt kunnen. De afgelopen weken wonnen de Frisianen hun wedstrijden met name op wilskracht en door het spelen als een team. Ook vandaag was de opdracht om als team voor elkaar en met elkaar de strijd aan te gaan.

Om 10.30 werd er afgetrapt op het Drachtster kunstgras. De thuisploeg begon fel en maakten het de Frisianen direct erg moeilijk. De ploeg beschikt over vaardige spelers en veel snelheid, dit gecombineerd met een grote dosis inzet en werklust maakte de thuisploeg vanaf minuut 1 de betere ploeg. Frisia E1 kwam moeilijk onder de druk weg en moest met name achteruit, hoewel de drang van de meeste jongens uiteraard de andere kant op is. Keeper John en de defensie met Basten en Tycho, met daarvoor Hylke hielden het doel de eerste minuten droog, maar ze konden niet voorkomen dat Drachtster Boys E1 in een kleine 10 minuten uitliep naar een volledig terechte 3-0 voorsprong. Duels werden te slap aangegaan en de ruimtes werden te groot zodat de Boys makkelijk konden voetballen. Na de 3-0 herpakten de Frisianen zich knap en gingen de jongens zich wat meer melden aan het front. Er kwamen voldoende kansen, maar de keeper en de lat stonden vandaag helaas in onze weg. Hylke had een mooi schot die via de lat voor Boyd kwam, maar de rebound was helaas net niet goed genoeg ingeschoten. Uit de scherpe corners van Thom ontstonden ook nog wat mogelijkheden, maar helaas moesten wij gaan rusten met een 3-0 achterstand.

In de rust toch wat verslagen koppies. Wat ging er niet goed? Te slap in de duels, kansen niet afmaken. Waren we kansloos? Nee, absoluut niet. Met z’n allen kunnen we in 25 minuten ook minimaal 3x scoren en daar gingen we voor.

Na de rust begon Frisia E1 zoals ze de eerste helft eindigden. Veel druk naar voren. Het was uiteraard wel uitkijken geblazen dat we achterin niet teveel ruimtes weggaven want de Drachtsters loerden op de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Uit een uitbraak kwam de bal in de hoek. Keeper John reageerde alert en kon de bal tot corner verwerken voordat de thuisploeg gevaarlijk kon worden. De corner werd snel genomen en voordat John klaar kon staan lag de bal al ongelukkig in het netje. 4-0. Dit bleek de volledige beslissing in de wedstrijd. De Frisianen maakten hierna in hun te prijzen drang naar voren niet altijd de verstandigste keuzes en achterin kwam het open te liggen. Het was aan John en de defensie met Durk en Boyd, die daar moest spelen omdat Tycho geblesseerd was en dit goed deed, te danken dat het de score niet verder op kon krikken. Via een schot van Basten (lat) en nog een aantal kleinere kansen voor onder andere spits Eldin hadden we nog kunnen scoren, maar waar dat vandaag bij ons niet lukte, lukte het bij Drachtster Boys wel. Zij liepen uit naar een 6-0 en bekerden daarmee absoluut verdiend verder ten koste van ons.

Allereerst maken we natuurlijk een compliment aan de tegenstander. Zij speelden een hele sterke wedstrijd dat moet gezegd worden. Zij speelden eigenlijk met de inzet en de strijd die wij bijvoorbeeld in de thuiswedstrijden tegen Emmen en ACV wel toonden, maar waar we vandaag gewoon niet aan toe kwamen. Mooi waren de duels tussen Dennis en de nummer 3 van de Boys. Twee kleine vuurvreters die het elkaar ontzettend lastig maakten. Die inzet hebben we nodig en dat hebben we vandaag te weinig gezien. Het kost ons een plek in het bekertoernooi helaas en dat is jammer. Wij kunnen ons nu lekker gaan richten op onze zware, maar mooie en uitdagende competitie.

Jongens het is even flink balen en dat mag, maar we gaan verder kijken en zien een paar prachtige wedstrijden op het programma staan. Volgende week een oefenwedstrijd en op 5 december een schitterend affiche wanneer koploper sc Heerenveen E1 langs komt op de Magere Weide. Vlammen, met elkaar en voor elkaar!

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia