MD1 na winst door in de beker

Na de eerste bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum MD1 te hebben gewonnen (0-8) heft de loting bepaald dat we vandaag als tegenstander wederom uit moesten naar Dokkum om nu tegen Be Quick Dokkum MD2 te spelen. Deze meiden hebben in de competitie waar ze in de poule bij onze MD3 ingedeeld zijn en nog niet een keer verloren dus de verwachting is dat het dan ook een spannende wedstrijd zal worden. De weersvoorspellingen voor deze zaterdagmorgen logen er niet om, kans op hagel,natte sneeuw, onweer en vooral guur en koud weer.

Als we ons om ongeveer 8:45uur bij de magere weide verzamelen schijnt het zonnetje en is er gelukkig geen sprake van dat de weersvoorspelling ook uitkomen. Met Fardau, Tessa, Ramona, Sanna, Zoë, Ellen, Britt, Lucia en Amber als waardige vervanger van Alexandra ( Helaas afwezig ) vertrokken we om ongeveer 8:55 uur vanuit Leeuwarden richting Dokkum. Eenmaal aangekomen in Dokkum schijnt de zon nog en lijkt het met het weer goed te zitten.

De opstelling is bekend en de warming up wordt gedaan om vervolgens elkaar in te passen, Fardau wordt ingegooid en geschoten. De spanning zit er behoorlijk in want het lijkt volgens de leiders Thijs en René alsof de meiden al met de warming up afwezig en niet geconcentreerd zijn.

Meteen na het eerste fluitsignaal is het duidelijk wat de meiden van Be quick willen en dat is niet wat wij willen. De meiden beginnen dan ook misschien verstijfd van de zenuwen maar in ieder geval heel afwezig aan de wedstrijd en de eerste 5 tot 10 minuten zitten ze dan ook totaal niet in de wedstrijd. Na een aantal kansen vliegt de na een afwachtende houden tot ieders verbazing in de goal en staan we voor het eerst dit seizoen met 1-0 achter. Jammer genoeg verbaasde de leiders dat niet want wanneer je zo aan de wedstrijd begint kan dit niet uitblijven.

Na de achterstand en veel aanmoedigingen van zowel de leiders als de fanatieke ouders langs de kant zijn de meiden toch wat wakker geschud en gaan ze op jacht naar de gelijkmaker.

Het is vooral een spannende 1ste helft aan het worden waar we aan elkaar gewaagt zijn.

Voor de rust weet de MD1 dan toch de gelijkmaker erin te krijgen die door Ellen op een verre uittrap van Fardau gemaakt wordt en we dan met 1-1 de rust in gaan.

Na een goede bespreking tijdens de limonade wordt er kort met de hele groep gesproken en iedereen weet wel wat er moet gebeuren om tot een goed resultaat te komen.

Wat de eerste helft niet tot uiting kwam lukte de tweede helt dan gelukkig wel. Iedereen was scherp, geconcentreerd en vooral de wil om voetballend met elkaar de tegenstander zoek te spelen was een genot voor een ieder om te zien. Na een aantal mooie aanvallen en kansen is het Zoë die de verdiende 1-2 binnenschiet en dat met het hele team viert. De opluchting lijkt groot en het vertrouwen groeit met de minuut waardoor de tegenstander toch enigszins wat gefrustreerd lijkt te worden.

Na een aantal bewust of onbewuste elleboogjes en gemene overtredingen lijkt het of er een overtreding wordt gemaakt op Be quick waardoor de meiden van be quick stoppen te voetballen maar waar de scheidsrechter niet fluit en zegt dat het op de bal is profiteert frisia optimaal wanneer de meiden goed doorgaan en Britt zomaar alleen op de keeper af kan gaan en de 1-3 kan scoren. De wedstrijd kan niet meer stuk want bij be quick lijkt er niet veel meer goed te gaan en is de vermoeidheid zichtbaar, ze worden dan van het wel bekende kastje naar de muur gespeeld. De ene aanval nog mooier dan de andere, de meiden geven alles en bij de tegenstander wordt er met de minuut meer op elkaar gefit en wordt de keeper steeds onzekerder. Na een mooi schot van Zoë valt de 1-4 en kort er achteraan wordt de 1-5 gemaakt door de goed doorgaan en jagen van Ellen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd weet Tessa nog een mooi doelpunt te maken 1-6 waarna de scheidsrechter meteen afluit en is de volgende ronde van de beker bereikt.

Hulde aan iedereen dat we in de tweede helft het zo enorm goed hebben opgepakt en ook hebben laten zien dat wanneer iedereen de beleving en de hoofden bij het voetballen heeft dat we tot verbazingwekkende hoogtepunten kunnen komen.

Volgende week zaterdag hebben we geen wedstrijd maar 5 december staat de belangrijke wedstrijd in en tegen St. Annaparochie op het programma.

Voor de volgende bekerwedstrijd zullen we de loting moeten afwachten maar dat beloofd vast een moeilijke tegenstander want we komen ook steeds verder.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia