Blauw Wit A2-Frisia A2: 2-2 (2-2)

Wedstrijdverslag Blauw Wit A2-Frisia A2: 2-2 (2-2)
 
Het afgelopen weekend stond in het teken van een ware krachtmeting, een ware Derby tegen Blauw Wit A2.
Blauw Wit A2 staat veel te laag op de ranglijst in onze competitie. Ze weten de betere ploegen vaak puntjes af te pakken en hielden huis tegen LW Zwaluwen A1 (red. 8-2).
Frisia A2 heeft een mooie reeks van 4 overwinningen op rij staan. Vandaag de 5e overwinning boeken zou zeer gewenst zijn en mooi. Toch, onze tegenstander van vandaag scoort erg gemakkelijk en heeft zowaar de meeste doelpunten gemaakt in onze competitie.
 
Gelukkig vandaag weer hulp vanuit de A3 van Hessel en Willem. Ook Daan Ganzinga mocht minuten maken en dat kwam mooi uit omdat Stanley niet geheel fit is. Met Daan van Dijk en Shently als extra aanvallers achter de hand en Willem die op meerdere plekken inzetbaar is, prima spelers die ook voor de nodige continuïteit kunnen zorgen. Karen moest zich deze middag samen met Roberto melden bij de A1 en zij dus vandaag geen hele wedstrijd. De puzzel is hiermee compleet en we kunnen gaan voetballen.
 
Samen met Wiebren en Joost is gekozen voor een vertrouwde opstelling en de tas voor de punten was meegenomen.  Niet iedereen was op tijd vandaag - de ene vanwege de parkeerproblematiek - de ander vanwege het inhalen van de slaap zeg maar. Het heeft niet voor grote problemen gezorgd maar we moeten het nog op gaan brengen om dit jaar de nodige scherpte te betrachten.
 
Erg sterk werd er gestart en het vertrouwde beeld was er 1 die zich op de helft van de tegenstander afspeelde. Blauw Wit werd aan alle kanten overlopen. Helaas kwamen er weinig voorzetten goed aan of stonden er geen Frisianen klaar om de bal in te tikken. Het klopte dus niet helemaal. Ondanks dat, we kwamen zeer verdiend
op voorsprong: Roberto dribbelde Jan en Alleman voorbij en de bal belandde uit een soort scrimmage voor de voeten van Jeroen, en die wist er wel raad mee! (0-1) 
Daar waar Blauw Wit niet aan aanvallen dacht, werd dat plan bijgesteld. Om de achterstand weg te werken ging men met toch meer aanvallers richting ons doel. Hier anticipeerden wij niet goed op. De 1-1 viel dan ook vrij snel na de openingstreffer. Erg mooi was het dan ook dat een aanval van onze Frisianen een keer niet werd afgevlagd. Leon kwam oog in oog te staan met de Blauw Wit doelman en bleef erg rustig. Zeer koel en bedreven hield hij zijn inzet laag. De 1-2 was dan ook van grote schoonheid. Klasse! Overigens was het moment ook zeer gunstig want er zou maar weinig tijd zijn tot de rust. Even vasthouden dus... De praktijk was een andere helaas... Hoe het kwam dat weet ik niet zo te beschrijven, de bal belandde in ons doel en dat zo vlak voor het rustsignaal.
De vele 100% kansen die ik nog niet heb beschreven, gaven aan dat Frisia A2 zichzelf te kort had gedaan in de eerste helft.
 
In de box waren we het eens: het zou eigenlijk allemaal wel beter kunnen. Stanley gaf aan ietwat last te hebben maar wilde graag nog minuten maken in de 2e helft. Hij had zich al een positie verworven in de spits maar met 2 aanvallers op de bank kozen we toch voor minder risico en meer fysieke kracht. Willem verving Daan Ganzinga en daarmee werd de ene Daan ingewisseld door onze eigen Daan die vandaag niet "op de scooter" was. Van Daan van Dijk zijn we gewend dat hij veel snelheid brengt en altijd een aktie in huis heeft.
 
De start van de 2e helft verliep erg rommelig. Blauw Wit A2 had in de tweede helft de meeste en gevaarlijkste kansen. Erg duidelijk was hun spelbedoeling: gaan voor de winst! Na het wisselen van Karen en later Roberto was er nog maar sporadisch een uitval richting Blauw Wit goal. Daan had nog wel een paar mooie versnellingen in huis en Shently probeerde ook een vuist te maken. Het was niet onze wedstrijd in de 2e helft. Daan had nog wel een prima schot van afstand en die zeilde net naast. Ook Blauw Wit probeerde het van afstand. De wind nam de bal verradelijk mee richting onze doelman Kaan. Hij stond gelukkig in de 2e helft zijn mannetje en hield ons in de race.
 
Ook al maak ik dit verslag nog zo lang, "de winnende" zal ik er niet in kunnen noemen. Wel kan ik opsommen dat de voorbereiding alles behalve goed was. Er was simpelweg geen ruimte om ons fatsoenlijk op deze belangrijke wedstrijd voor te bereiden. Net als wij op ons sportcomplex, heeft ook Blauw Wit een vol programma af te draaien. Met slecht bespeelbare velden moet er geïmproviseerd worden en dat betekent vaak teleurstelling. Dat laatste was er veelal voor de wedstrijd maar ook 
tijdens de wedstrijd. Streep dit tegen elkaar weg en dan kan ik concluderen dat we eigenlijk niet eens een gek resultaat hebben geboekt. Immers, de competitie is nog lang, de concurrenten laten ook punten liggen, het is nog een lange weg te gaan voordat bekend is wie zich de beste van onze competitie mag noemen. Wij als Frisia A2 doen mooi mee maar... zoals onze Jordi na de wedstrijd aangaf: duelkracht nam zichtbaar af, we gaven teveel ruimte weg, het was van tijd tot tijd in de 2e helft
gewoon slappe hap. Dit zal komend weekend toch anders moeten. Dan staat namelijk de thuiswedstrijd op het programma tegen koploper SC Stiens A1. Uit wisten we er een gelijk spel te boeken, nu willen we meer. In dat geval zullen we ook meer moeten brengen en afdwingen! Op naar de trainingen maandag en donderdag. Met dank aan de supporters en huurlingen vanuit de andere teams. Op naar beter!
 
Henk  

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia