Blauw wit C1 - Frisia C1 (0-1) 1-1

Frisia C1 blijven imponeren in de 2e divisie D door vooral in de 1e helft veel beter veldspel.

Alleen wist de ploeg uit Leeuwarden Noord in de stadsderby tegen Blauw wit C1 niet te winnen en hield deze de stand op 1-1.

Frisia, bijna compleet zonder Nizar herstellende van een enkelblessure, zag dat Klaas in de 27ste minuut toesloeg uit een voorzet van Stefan op Klaas die onberispelijk inkopte;0-1.

Het had op dat moment al 0-3 kunnen en moeten staan, maar de vele kansen werden om zeep geholpen en gaven Blauw wit  genoeg lucht om naar adem te happen. In de eerste helft was Blauw wit rijp voor de slacht maar de Frisianen vergeten definitief de trekker meerdere malen over te halen. 

Met een zeer goede eerste helft van Frisia was de russtand 0-1.

Na de rust kon de Blauw wit nog steeds geen vuist maken en nog niets terugdoen aangezien ze geen gevaarlijk wapenfeiten hadden.

Na 45 minuten spelen moest Denian door ongelukkig vallen met een kapotte onderarm (ellepijp/pols uit de kom het speelveld verlaten. Het had wel even impact en de Frisianen waren even beduusd maar kwamen rustig aan weer in de wedstrijd.

Geen vuiltje in de lucht aangezien beide teams weinig echte kansen creëerden of de weinige kansen hopeloos op zeep hielpen. 
De Frisianen hielden simpel de controle maar in een moment van onoplettendheid scoorde Blauw wit in de 65e minuut de onverdiende aansluitingstreffer; 1-1.

We waren gewaarschuwd omdat stadgenoot Blauw wit al vaker dit huzarenstukje flikte in de competitie door de mindere ploeg te zijn maar wel minimaal een punt binnen te slepen.

De 1-1 bleef op het scorebord en beide teams konden niets meer aan de stand veranderen. 

Door de remise op sportcomplex Wiarda  weet Frisia de zesde plaats in de competitie te behouden en Blauw wit onder zich te houden.

Volgende week thuis tegen GVAV Rapiditas waartegen we nog wat goed hebben te maken!.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia