St. Anna-Parochie F 5 - Frisia F13

Vanochtend stond de laatste wedstrijd van 2015 op de buitenvelden op het programma voor Frisia F13. Er moest gespeeld worden tegen St. Anna-Parochie.  Op papier gezien een makkie aangezien deze ploeg stijf onderaan staat. Het is vanavond Sinterklaasavond en dat kon je merken ook! De jongens waren ontzettend druk allemaal, maar wel gemotiveerd om na paar ongelukkige verliespartijen de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten. Er stonden 10 spelers op het veld (2 wissels): Jonathan, Chris Faber, Chris vd Zee, Mahdi, Houari, Raphaël, Rowan, Jurre, Jasper en Luke op de goal. Alain was er helaas niet bij.

In de 1e helft bleek niet St. Anna-Parochie, maar de wind onze grootste tegenstander. Waar de jongens de bal naar voren probeerden te schieten kwam diezelfde bal net zo hard weer terug. We keken bij de rust dan ook tegen een 1-0 achterstand aan.

In de rust probeerde de leiding (Willem en Marcel) de jongens mee te geven dat de 2e helft waarschijnlijk een heel ander verhaal zou gaan worden. Toen de jongens weer het veld op gingen werden ze opgewacht door 2 Pieten die de jongens pepernoten gaven. Heel erg goed bedoeld allemaal, maar ook een beetje ongelukkig. Voor de aftrap van de 2e helft stond de helft van het team met pepernoten in de handen. Nadat de meeste pepernoten door de leiding in beslag waren genomen (overigens na de wedstrijd keurig teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren J) werd er afgetrapt voor de 2e helft met Houari op de goal. Als snel werd duidelijk dat de wind nu in ons voordeel was, het werd al snel 1-3 door een zuivere hattrick van sterspeler Luke. Met nog een prachtige goal van Chris vd Zee (zijn allereerste!) stond de eindstand op het bord: 1-4!

Hiermee eindigen de jongens van Frisia F13 in de 1e seizoenshelft op een keurige 7e plaats. De meesten hadden hiervoor nog nooit in teamverband gevoetbald. Er is iedere week vooruitgang te zien, zowel individueel als het team zelf, want er wordt ook steeds beter overgespeeld. Bovenal straalt het plezier er van af, en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste in het voetbal! 

Zoals de leiding heeft begrepen staat er voor alle F-teams van Frisia, dus ook wij, een wintercompetitie gepland. Nadere info volgt nog.

Marcel/ Willem

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia