Frisia C1 - GVAV Rapiditas C1 (2-0) 3-1

Frisia heeft thuis een sublieme zege geboekt op nummer 2 GVAV Rapiditas C1. Frisia schoof de kampioenskandidaat, die twaalf competitiewedstrijden (acht zeges, 1 gelijk) een derde nederlaag bezorgde, met 3-1 aan de kant.
De ruime zege was vooral opmerkelijk, omdat Frisia het eerste kwartier in de  1e helft niet veel aan te pas kwam. GVAV Rap., dat aantrad met een goede basis, domineerde, maar scoren deed het niet. 
Dat deed rechter middenvelder Robert 23 minuten in de eerste helft wel voor Frisia, na een fraaie corner van Jens die Robert zag scoren; 1-0.
Nog voor rust konden de Frisianen de score verdubbelen, toen ze een fantastisch genomen vrije trap van Vincent in de linkerkruising zagen verdwijnen; 2-0
 
Na de rust kon GVAV Rapiditas geen vuist meer echt maken, ondanks de wissels van GVAV Rapiditas.
Jan  Karel stelde de zege na ruim 50 minuten spelen veilig; 3-0. De Groningers deden daarna nog wel wat terug in de 55 minuut; 3-1. Voor de 3-1 wist keeper Rimar een 1 op 1 situatie te elimineren, maar de bal gaat er niet in. 
GVAV Rapiditas gaat met een hoger tempo spelen en laten zo ruimte achterin vrij. De doelpunten blijven uit en de Frisianen komen er vaak gevaarlijk uit, maar weten uit de vele aanvallen niet te scoren. 
 
Met nog  10 minuten te spelen bleven de Frisianen de duels winnen en de Groningers van het Frisia doel te houden. Vijf minuten voor tijd schiet Jan Karel de bal nog voor open doel hard op de lat (door goed afjagen van Klaas).
De overwinning van 3-1 is een mooie beloning voor de inzet en aanvallende wijze van spelen. Het is nu winterstop wat de competitie wedstrijden betreft. Nog een week op het veld trainen gaan  we op dinsdag  15 december en vrijdag 18 december de zaal in. Op 21 december spelen we het KNVB Noord kerstzaalvoetbaltoernooi. Met uit 12 wedstrijden 18 punten en een doelsaldo van 23 voor en 17 tegen mogen we terug kijken op een goede eerste helft van de competitie.  

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia