MD1 ongeslagen kampioen najaar 2015

Op de dag dat het heerlijke avondje nog moest komen zal het ook de grote dag voor MD1 worden. De meiden kunnen een fantastische en ongeslagen voetbalreeks afsluiten met een welverdiend kampioenschap.  De tegenstander is St Annaparochie MD1, een altijd gedurfde tegenstander die de vorige ontmoeting thuis het ons ook lastig hadden gemaakt. Om kwart voor acht en behoorlijk donker met wederom een harde wind zijn de meiden er allemaal ( Fardau, Tessa, Ramona, Sanna, Alexandra ( Alex ), Zoë, Ellen, Britt en Lucia). Na een bakje koffie en geklets van de zenuwachtige meiden vertrokken we naar St. Annaparochie. Eenmaal aangekomen werden in de kleedkamer de laatste puntjes op de i gezet en dextro gegeven maar gelet op het enthousiasme van de meiden was duidelijk dat we hier voor maar 1 ding kwamen en dat was het kampioenschap.

De wedstrijd begon en de spanning bij de meeste meiden was redelijk merkbaar in hun spel aan het begin. De combinaties gingen moeilijk en de concentratie was ver te zoeken wat hoogstwaarschijnlijk ook door de enorme harde wind kwam, foutjes worden gemaakt in het overspelen  en de tegenstander krijgt toch behoorlijke grote kansen. 1 foutje achterin wordt dan ook genadeloos afgestraft en dan wordt er naar een 1-0 achterstand gekeken wat de meiden toch waarschijnlijk nodig hebben om er vol gas tegen aan te gaan. Wakker waren ze zeker door de tegengoal en ze begonnen pardoes beter in de wedstrijd te komen, kansen worden gecreëerd en Foutjes worden niet gemaakt, alleen door de scheidsrechter die een grove overtreding op Ellen met een stuitbal afdeed en een penalty niet gaf na een dikke duwfout met twee handen in het strafschop gebied, overigens floot ze verder een prima wedstrijd na wat commotie. Na een corner is het dan Ramona die op een perfect moment vanaf de tweede lijn de 1-1 onberispelijk binnenschiet want na de aftrap is het dan ook gelijk rust .

Tijdens de rust onder het genot van een dorstlesser worden nog wat specifieke momenten benoemd en punten door genomen om een goed tweede helft  op de mat te leggen. Wanneer de tweede helft begonnen is hebben we de wind mee en dat blijkt een stuk makkelijker te voetballen en is het ook duidelijk dat St. Anna daar ook moeite mee heeft. De wedstrijd wordt gecontroleerd en de meiden laten weer voetbal zien met mooie aanvallen en gevaarlijke momenten voor de goal van de tegenstander waarbij er soms toch wel paniek is. Na een scrimmage voor de goal is het Zoë die de bal keurig in het netje werkt en de 1-2 aantekent. Wanneer Tessa zichzelf vrij speelt en kan aanleggen voor een prachtig schot zien we helaas dat ie tegen de kruising tegen het metaal weer terug kaatst en helaas niet de 1-3 die toch menigeen al had geteld er in zat. De 1-3 zou er toch komen door wederom een mooi schot van Zoë die haar tweede goal van de wedstrijd maakte.        

Het kampioenschap is bijna een feit want het is zo goed als het einde van de wedstrijd, deze voorsprong wordt dan ook niet meer uit handen gegeven en hiermee wordt na het laatste fluitsignaal de eindstand van 1-3 ook bepaald.

We kunnen terugkijken op een goede najaarsreeks. Alle tien wedstrijden werden gewonnen en dus 30 punten. Er werden totaal 67 doelpunten gemaakt waarvan 1 eigen goal van de tegenstander en totaal 6 tegendoelpunten .

In het voorjaar zullen we op een hoger niveau gaan spelen. We blijven lekker trainen, we zitten nog steeds in de beker en in maart zullen we zeker weer voor het kampioenschap gaan!   

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia