FC Emmen E1 - Frisia E1 4-0 (1-0)

Frisia E1 na goede eerste helft (doel)puntloos in Emmen

Het is 19 december 2015 en de jas kan haast wel uit. Ideaal voetbalweer, een goede grasmat voor de tijd van het jaar en allemaal hongerige 10-jarigen (ja sinds gister allemaal!). Wat een eind rijden trouwens dat Emmen. Gelukkig reden wij met JW mee en in zijn scheurmobiel waren we er ruim op tijd. Helaas vandaag geen Hylke en Thom die het Menaldumer griepvirus helaas niet hebben weten te ontwijken. Daarom kregen vandaag Stijn en Amos vanuit de E2 een kans, nadat ze zelf een keurige 2-5 overwinning hadden geboekt in Heerenveen, of DKV zo u wilt.

De thuiswedstrijd tegen Emmen was een prachtige pot met een onverdiende 1-2 uitslag. Wij hadden dus nog wat recht te zetten. Na wat energie erin voor de wedstrijd waren de mannen klaar voor een mooie pot voetbal. FC Emmen is de BVO-tak en dit zijn allemaal individueel goede spelers met prima techniek, goede snelheid en een flinke dosis voetbalintelligentie. Maar dat hebben wij ook en dus was het meteen spannend. FC Emmen kwam er in het begin een paar keer goed door, maar we wisten ze aardig van de goal van John te houden. Emmen speelde met de druk naar voren en dat leverde voor ons ruimte op achter de verdediging. Basten en Eldin, die allebei een sterke eerste helft speelden, profiteerden hier het meeste van. We kregen een aantal goede kansen, maar helaas kwam Dennis net even wat snelheid tekort, had Basten het vizier niet op scherp en stond de lat een mooie vrije trap van Eldin in de weg. Ook Durk had nog een mooi afstandsschot met zijn rechter, maar deze vloog net naast. Uiteraard had de thuisploeg ook zo z’n kansjes, maar keeper John en de defensie met afwisselend Tycho, Durk, Amos en Stijn waren paraat. Helaas valt echt op slag van rust de bal net goed voor de Emmenaren. De bal rolt langs keeper John en helaas kon Stijn de bal net niet meer tegenhouden op de lijn. 1-0 en direct rust.

Limonade erin en koppies bij mekaar. Hebben we alles gegeven? Ja. Zijn we kansloos? Nee. Valt er hier wat te halen? Zeker! Elkaar coachen, elkaar helpen en als team spelen was het recept.

Of de speeches en aanwijzingen van de coaches hadden weinig indruk gemaakt, of Emmen heeft een betere speech gekregen. In ieder geval was het binnen 3 minuten na rust opeens 3-0. Met aantekening dat Amos bij de 3-0 toch wel degelijk werd vastgehouden, maar de scheids zag het helaas niet en dus telden we deze ook. Niets aan te doen. Hierna herpakten de Frisianen zich wat meer, maar het is lastig voetballen tegen een goede ploeg en een 3-0 achterstand. Emmen was de tweede helft de betere partij en was veelvuldig in de aanval. Onze backs hadden veel werk met hun eigen mensen en opkomende spelers. Keuzes maken is dan niet altijd makkelijk. Emmen kreeg vleugels na de 3-0 en wilde meer. Het was met name aan keeper John en rots in branding Durk (die trouwens nog een solo had na rust….hij kreeg zelfs applaus van de staf van Emmen) te danken dat de score niet nog meer opliep. Het bleef beperkt tot nog een 4e treffer van de thuisploeg. Hierna kregen Stijn (na goed doorlopen, op moment van schieten werd hij helaas net bijgehaald) en Boyd (op snelheid aan de bal niet te houden, maar de keeper hield hem eruit) nog mooie kansen maar vandaag waren ons de (doel)punten niet gegund. Helaas.

Jongens ik geef jullie allemaal een compliment voor de werklust en inzet vandaag. Vooral de eerste helft werd er naast deze inzet ook nog goed gevoetbald. Na rust hadden we het lastiger, maar ook dan laten we zien dat we als team best nog dingen kunnen bereiken, ondanks een forse achterstand. Wij gaan de winterstop in met 15 punten uit 12 wedstrijden. Met de aantekening dat wij de nummers 1 en 2 allebei al 2x gehad hebben en dus na de winterstop niet meer tegenkomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we na de winterstop nog veel punten gaan pakken. Nu eerst nog wat indooractiviteiten en een leuk toernooi in Steenwijk. Op 13 februari wacht ons LSC 1890 E1 in Sneek. Komt dat zien.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia