Frisia E1 naar finale Kerstzaalvoetbaltoernooi !

 

Acht fitte jongens in prachtige shirtjes met naam achterop (nogmaals dank IP) staan om 8.30 uur klaar om te zaalvoetballen. Vandaag is het kerstzaalvoetbaltoernooi. Helaas zonder de afwezige Durk.

Een mooie kwalificatiepoule met Leovardia E1, competitiegenoot Blauw Wit ’34 E1 en FVC E1. Een soort klein zaalkampioenschap van Leeuwarden. Af en toe wat onwennig, soms wat druk op het veld (5 veldspelers + 1 keeper), maar de Frisianen kwam al gauw op stoom en lieten goed zien wat ze konden. Geen tegentreffers en voldoende goals om naar de finalepoule door te stromen.

Een forse pauze van 2,5 uur voordat de finalepoule van start ging. Alle nummers 1 van de poules moesten tegen elkaar. (4 veldspelers + 1 keeper) Dit waren Frisia E1, Zeerobben E1, Bolsward E1 en Frisia E3. De eerste wedstrijd tegen Zeerobben was meteen spannend. Na een 1-0 voorsprong kregen we door een handsbal van John een vrije trap tegen en deze werd hard ingeschoten door de Harlingers. De Frisianen toonden karakter en trokken de stand naar ons voordeel en dus een verdiende winst.

Hierna de kraker tegen Frisia E3. De eerste 10 minuten deden de eerstejaars Frisianen van E3 het bepaald niet onverdienstelijk. Frisia E1 werd aardig naar achter geduwd. De laatste 6 minuten werd het verschil gemaakt en liep de E1 uit naar 5-0.

Tot slot de finale. Frisia E1 stond op 2-6 (7-1) en Bolsward E1 op 2-6 (8-2). Er moest dus gewonnen worden om naar Franeker te mogen voor de grote finale, een gelijkspel was niet genoeg. De jongens hadden er zin in en het doel was duidelijk. Bolsward had twee hele gevaarlijke aanvallers en die lieten zich meteen aardig zien. De Bolswarders kregen een vrije trap te nemen om een meter of 15 van John’s goal. De bal was indirect gaf de scheids aan. De Bolswarder speler schoot in een keer op het goal, maar John raakte de bal aan en dus 0-1 achter…Of toch niet. De scheidsrechter keurde de bal af, hij zag niet dat de bal was aangeraakt en dus een gelukje voor Frisia. Hierna namen de Frisianen het initiatief en na een harde overtreding kwamen de Bolswarders met een man minder te staan. De kansen waren voor Frisia en het was uiteindelijk laatste man Tycho die als een spits de bal rustig afrondde voor de 1-0. Hierna hielden we het dicht en dus is Frisia E1 de winnaar van de dag en mogen wij op 2 januari de grote Finale in Franeker spelen!

Een topprestatie waar we allemaal trots op mogen zijn! We hebben als een team gespeeld en wissel of in het veld, allemaal zijn we belangrijk geweest voor het team op onze eigen manier. John, Tycho, Boyd, Basten, Thom, Hylke, Eldin en Dennis ik ben trots op jullie allemaal!

De coach

 

Overzicht:

SC Leovardia E1 – Frisia E1 0-2
Goals: Hylke, Thom

Frisia E1 – Blauw Wit ’34 E1 3-0
Goals: Thom, Eldin 2

Frisia E1 – FVC E1 4-0
Goals: Hylke, Eldin 2, Basten

Frisia E1 – Zeerobben E1 2-1
Goals: Thom, Boyd

Frisia E3 – Frisia E1 0-5
Goals: Hylke, Thom 3, Boyd

Frisia E1 – SC Bolsward E1 1-0
Goal: Tycho

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia