Frisia E1 derde op Kerstzaalvoetbalfinales in Franeker

Op de foto: Boven vlnr: John, Tycho, Thom Onder vlnr: Eldin, Dennis, Basten, Boyd
Hylke en Durk ontbreken op de foto

Frisia E1 derde op Kerstzaalvoetbalfinales in Franeker

8.30 in barre kou op de Magere Weide verzamelen voor de zaalvoetbalfinales in Franeker. Met Durk weer tot onze beschikking waren we compleet en klaar om te strijden voor wat we waard zijn.

De eerste wedstrijd was om 9.40 uur tegen onze sterke competitiegenoot vv Zuidhorn E1. Een enkele Frisiaan worstelde nog wat met de slaap, met de ondergrond, het materiaal of met de tegenstander. Het was in ieder geval nog niet heel goed. Daar waren we het achteraf wel met elkaar over eens. Na een wat rommelig begin kwam Zuidhorn op voorsprong en helaas liepen ze ook uit. Na de 3-1 van Hylke leek het iets meer een wedstrijd te worden,  maar helaas was het onvoldoende om Zuidhorn af te stoppen. Zij liepen uit naar een 5-1 overwinning. Teleurstelling en boosheid bij de jongens. Besef dat het de tweede wedstrijd toch anders moest.

De tweede wedstrijd (11.20 uur) was tegen ZFC Zuidlaren E1. Deze wedstrijd kregen we meer ruimte om te voetballen en als we die ruimte krijgen dan kunnen we ook erg goed voetballen. De kleinste man van het veld had er zin in deze wedstrijd. Onze Dennis scoorde 2x. Uiteindelijk kregen we weinig kansen tegen en met wat geluk hadden we nog ruimer kunnen winnen, maar de teller stopte bij 3, na een eigen goal van Zuidlaren.

Doordat SC Joure en Zuidhorn gelijkspeelden tegen elkaar hadden we theoretisch nog een kansje om eerste te worden. Wij moesten dan de laatste wedstrijd winnen en Zuidhorn moest van Zuidlaren verliezen of gelijkspelen. Alleen aan de eerste opdracht konden we zelf wat doen.

SC Joure (aftrap 12.20 uur) was een geduchte tegenstander. Snelle voetballers, goede groep spelers. Het werd een echte titanenstrijd. Beide ploegen wilden absoluut niet verliezen en hielden elkaar lang in evenwicht. Aan beide kanten waren kansen, maar de scherpte ontbrak vooralsnog. Mooi was de beleving ook op de bank bij de wissels die volop (en positief!) de spelers in het veld aanspoorden. De blijdschap was groot toen Boyd wellicht de mooiste goal van de dag maakte. Via een schitterende combinatie kreeg hij de bal voor van ik meen Thom en rondde hij rustig af in het lege doel. 1-0 Frisia. Nu achterin dichthouden en geen risico’s nemen. Helaas was de voorsprong van niet al te lange duur. Een schot werd in eerste instantie gekeerd door John, maar in de rebound kon een speler van Joure de bal binnenwerken. 1-1. Hierna gingen beide ploegen vol voor de winst en de beleving en het enthousiasme was prachtig om te zien. Er werd niet meer gescoord en na een prachtig voetbalgevecht bleef het dus bij 1-1.

Omdat Zuidhorn de laatste wedstrijd eenvoudig won van Zuidlaren (5-0) waren zij de kampioen. Joure werd tweede met 5 punten. Frisia E1 derde met 4 punten en Zuidlaren vierde met 0 punten.

Het was een mooie dag waar we onszelf heen geknokt hebben. De derde prijs is een mooie prestatie en we hebben vandaag laten zien dat we absoluut goed kunnen voetballen en als team ook elkaar kunnen helpen in de wedstrijd. Dennis kreeg uiteindelijk de beker als eerste mee van aanvoerder Basten. Tot zover onze indoor-sessies van het seizoen. 11 januari beginnen wij weer met trainen en 16 januari zijn wij te bewonderen in Steenwijk voor het toernooi bij Olde Veste, waar wij het onder andere weer opnemen tegen Zuidhorn E1. Dat wilt u niet missen.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia